Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Navarro Darder SL

Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines

In de Zuid-Spaanse plaats Valencia verpakt Navarro Darder SL jaarlijks zo'n 25.000 ton uien. Om de klanten beter en sneller te voorzien, heeft de handelsonderneming de laatste jaren flink geïnvesteerd in snelle en betrouwbare weeg- en verpakkingsmachines van Manter. "Nu we werken met de MD14 XL in combinatie met de nieuwste MBP HS en SAB HS kunnen we snel omschakelen naar de gewenste verpakking. Onze vraag aan de klant is nu niet langer wanneer wilt u leveren, maar hoeveel trucks wilt u geladen hebben?", laat commercieel directeur José Vte. Darder
lachend weten.


"Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Cesar Navarro als José Vte. Darder.

Cesar Navarro en José Vte. Darder zien klanttevredenheid als belangrijkste doel in hun dagelijks werk. Om dit te bereiken, biedt het bedrijf een breed palet verpakkingen aan voor zowel gele, rode, witte als zoete uien. Uien vormen met 99 procent van de omzet veruit het belangrijkste gewas, maar in het vroege voorjaar levert het bedrijf ook exclusieve primeuraardappelen uit de regio aan klanten in zowel Spanje als daarbuiten. Van de totale omzet blijft 25 procent in Spanje en exporteren ze 75 procent naar centrale markten in Nederland, Duitsland, Noord- en Oost-Europa en zelfs Zuid-Amerika. "Onze klanten vragen een breed productassortiment van kleinverpakking en 5 tot 25 kilogram netzak en dozen. Voor ons is het daarom belangrijk dat we met onze machines snel om kunnen schakelen van de ene naar de andere verpakking", benadrukt Navarro. "We leveren een goede kwaliteit en snelle service en daarom kunnen we ook een goede prijs voor onze producten vragen", vult Darder aan.

"We kennen de producten van Manter al een lange tijd", vertelt Navarro. Hij is onder de indruk van de wereldwijde reputatie van het bedrijf, maar ook van de lokale aandacht die hij van Manter Packaging Iberica krijgt. "We kennen verschillende bedrijven in Spanje die al twintig jaar naar volle tevredenheid met de betrouwbare Manter-machines werken. Zelf hebben we een nauwe relatie met onze lokale man Albert Llaguerri en zijn technische team. Korte lijnen zijn belangrijk, omdat we vertrouwen moeten hebben dat we snel geholpen worden, zodra dat nodig is. Just in time delivery is immers belangrijk. Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken", legt Navarro uit. "Na de introductie van de Manter MBP HS en de SAB HS wisten we al snel dat ook wij zouden gaan investeren in deze nieuwe machines." De MBP HS, de zakaanhanger voor jute, netten en geweven zakken die voorzien zijn van gaten en plastic strip, heeft namelijk een aantal veranderingen ondergaan. Deze heeft nu een complete omkasting en de machine voldoet daarmee aan toekomstige CE-normering en is daarmee bijzonder veilig in gebruik. Via ruim openslaande deuren blijft de MBP makkelijk toegankelijk. Daarnaast is de snelheid verhoogd, waardoor deze machine een sterke combinatie vormt met de verpakkingsmachine SAB HS. Samen kunnen de machines tot twintig zakken van 25 kilogram per minuut verpakken en stevig dichtnaaien. "Ook het omschakelen gaat nu snel: binnen 45 seconden kunnen we een andere verpakking nauwkeurig afwegen en verpakken", laat de directie van Navarro Darder tevreden weten.

Blijven groeien
Kijkend naar de toekomst willen de Spaanse vakmensen blijven groeien in afzet. De ideale locatie van het bedrijf, dicht bij de haven van Valencia, de grote snelwegen naar de belangrijke Spaanse steden Madrid en Barcelona en de rest van Europa, vormt een stevige basis voor de toekomst. De komende jaren verwacht het bedrijf zijn omzet jaarlijks 20 procent te laten groeien. "Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Navarro als Darder.


Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken.

Voor meer informatie:
Marcel Oldenziel
Manter
Tel : +31 591 62 63 00
www.manter.com
Publicatiedatum: