Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aangejaagd door groeiende AGF-afzet

Rusland importeerde meer AGF in 2017

In 2017 importeerde Rusland 6% meer food, zo blijkt uit cijfers van de Federale Douanedienst. 
 
Er was al jaren geen sprake meer van groei. Na de koersval van de roebel en het ingaan van de boycot in 2014, daalde de import aanzienlijk. In 2016 importeerde het land 20% minder aan food dan twee jaar daarvoor. De belangrijkste reden dat er nu verandering in deze trend komt, is het feit dat Rusland meer groenten en fruit importeert. De import van fruit is gegroeid dankzij de grotere volumes kersen en druiven uit Turkije, bananen uit Ecuador en citrus uit Zuid-Afrika. Daarnaast hebben landen voor wie de boycot niet geldt hun groentenexport naar Rusland verhoogd. 
 
Deskundigen beweren dat de sterke roebel ook bijdraagt aan de grotere import. De kosten voor buitenlandse producten dalen en de consumptie neemt toe. Dit wijst erop dat buitenlandse groenten niet door lokaal product worden vervangen maar dat consumenten meer AGF consumeren, waardoor leveranciers meer in moeten kopen. 
 
 
Bron: kp.ru
Publicatiedatum: