Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EC wil handelsovereenkomst met Mexico voor het einde van het jaar afronden

De Europese Commissie wil voor het einde van dit jaar de juridische tekst afronden voor de handelsovereenkomst tussen de EU en Mexico, die werd bereikt op 21 april. De Commissie zal vervolgens overgaan tot de juridische verificatie en vertaling van de overeenkomst in alle officiële talen van de EU en deze vervolgens ter goedkeuring voorleggen aan het Europees Parlement en de Raad van de EU.

Met de in april bereikte overeenstemming meldde de Commissie dat alle handel tussen de EU en Mexico, inclusief die van landbouwproducten, vrijgesteld zal zijn van douanerechten. Volgens de Commissie zal de EU-landbouwexport zoals pluimveevlees, kaas, chocolade, voedingspasta en varkensvlees "waarschijnlijk het meest profiteren".

Wat de sector groenten en fruit betreft, was de Spaanse export tot mei 2018 minimaal, met slechts 10 ton ter waarde van 74.478 euro. In dezelfde periode van 2017 bereikte de export 11 ton ter waarde van 72.937 euro, volgens gegevens van het Departement van Douane en Speciale Belastingen. Ondertussen groeide de import in dezelfde periode met 28%, goed voor een totaal van 16.132 ton met een waarde van 27,1 miljoen euro (+ 48%).

De onderhandelingen voor handel tussen de Europese Commissie en niet-EU-landen zouden een gelegenheid kunnen zijn om de export van verse groenten en fruit te diversifiëren, wat een van de sectordoelstellingen is, volgens FEPEX.

Bron: fepex.es
Publicatiedatum: