Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering van het gemeenschappelijke toekomstproject 'Engrosmarkt 2025'

Engrosmarkt Zürich zet stap richting een moderne toekomst

Tijdens de algemene vergadering van de Engros-Markthalle in Zürich, op 12 juni 2018, werd de koers voor de toekomst uitgezet. Daarbij hoorden aan de ene kant een algemene revisie van de statuten met de aanpassing aan een modern vennootschapsrecht. Aan de andere kant werd er informatie gegeven over het toekomstproject 'Engrosmarkt 2025'.

Bewogen jaar
2017 was een bewogen jaar voor de Engrosmarkt, waarover Martin Farner, voorzitter van de raad van bestuur, en directeur Michael Raduner uitvoerig en interessant informeerden. Er werd gesproken over zowel afgesloten alsook lopende projecten, zoals de nieuwbouw van opslagplaats 'Lagerhaus Süd', de gemeenschappelijke, nieuwe uitrit met coöperatie Migros Zürich en de sanering van alle koelruimtedeuren in de kelder van de markthal.


Voorzitter van de raad van bestuur Martin Farner (links) en directeur Michael Raduner presenteerden de Algemene Vergadering de voorstellen

'Engrosmarkt 2025' 
Belangrijk was de informatie over het toekomstproject 'Engrosmarkt 2025'. Er werd geïnformeerd over de stand van de planning ter uitbreiding van de Engrosmarkt met een logistiekhal met een geïntegreerd parkeerdek van twee of drie verdiepingen bovenop. Er wordt bovendien nagedacht over een mogelijk nieuwe producentenmarkt, die direct aan de markthal zal grenzen. Daarmee verbonden is de mogelijk nieuwe toepassing van het huidige terrein van de producentenmarkt, bijvoorbeeld voor een weekmarkt, een uitbreiding van het verkoop- en productieoppervlak voor aanvullende producten of voor opslag. Al deze ideeën vloeien nu van een uitgewerkt voorproject naar een bouwproject, dat tot eind 2018 moet zijn uitgewerkt. Een realisering staat voor 2021 gepland.

Unaniem herkozen
Dit jaar werd er opnieuw gestemd voor de raad van bestuur voor de ambtsperiode 2018 tot 2022. Alle bestuursleden en de voorzitter van de raad van bestuur stelden zich voor een verdere ambtsperiode van vier jaar ter beschikking. Alle bestuursleden werden (onder applaus) herkozen.

De voorzitter werd eveneens unaniem (ook onder applaus) herkozen.


Een kijkje in de Engros-Markthalle in Zürich

Revisie van de statuten
Eveneens een stap naar een moderne toekomst van de Engros-Markthalle in Zürich was de algemene revisie van de statuten. Dat betekent: een aanpassing aan een modern vennootschapsrecht en de adequate verscherping van de goedkeuringsbepalingen. Juist dit garandeert dat de Engros-Markthalle in de toekomst haar onafhankelijkheid en haar brede ondersteuning binnen de Zwitserse groenten- en fruithandel kan bewaren. De revisie van de statuten werd unaniem aangenomen.

Verdere informatie:
Zürcher Engros-Markthalle AG
Aargauerstrasse 1, 8048 Zürich
Telefoon +41 44 444 20 30

Publicatiedatum: