Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Chauffeurstekort dwingt Amerikaanse restaurants tot lokale producten
Het inkopen en serveren van lokale producten is vandaag de dag een trend maar is gezien de hogere transportkosten ook nog eens voordelig. Het personeelstekort in de Amerikaanse transportsector maakt het verladen van verse AGF duurder. De tarieven stegen tot aan 30 juni met 14%, bericht Freight Transportation Research Associates.
Restaurants hebben te maken met hogere prijzen en om deze niet aan hun klanten door te hoeven berekenen, kopen zij hun producten dichterbij huis in. "We proberen meer producten lokaal in te kopen," legt Nick Marsh uit, directeur van Chopt Creative Salad, een keten met meer dan 50 restaurants.
Marsh vertelt dat de transportkosten met 20% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Hij wijt dit aan het chauffeurstekort en het nieuwe elektronische urenmonitoringssysteem dat in december vorig jaar door het ministerie van Transport werd ingevoerd. In de zomerperiode koopt Chopt al ruim 50% van haar voedingsmiddelen lokaal in.
Het chauffeurstekort maakt onderdeel uit van het algehele tekort aan arbeidskrachten in de Verenigde Staten, waar het werkloosheidscijfer in mei met 3,8% het laagste niveau van de afgelopen 48 jaar bereikte. Volgens de Daily Herald neemt de concurrentie voor chauffeurs toe vanwege de sterkere economie en het feit dat steeds meer Amerikanen hun dagelijkse boodschappen via online thuisbezorgdiensten bestellen.