Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne en VK maken plannen voor handelsakkoord

Kiev en Londen gaan onderhandelen over een nieuw vrijhandelsakkoord dat na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU het associatieverdrag met de EU zal vervangen. Dit werd bekendgemaakt door Natalia Galibarenko, de ambassadeur van Oekraïne in het Verenigd Koninkrijk. 
 
Volgens de diplomaat heeft Oekraïne Londen vanaf het begin gevraagd een nieuw handelsakkoord te sluiten. "We willen niet zomaar knippen in het huidige associatieverdrag om het daarna ons nieuwe verdrag te noemen. We willen een totaal nieuw akkoord en hier zijn de Britten nu ook klaar voor." 
 
De ambassadeur legt uit dat het nieuwe akkoord betere toegang zal geven tot de wederzijdse markten dan het bestaande verdrag met de EU. Galibrenko vertelt dat de Britten de tekst van het nieuwe akkoord medio volgend jaar klaar zullen hebben maar dat Oekraïne rekening houdt met lange onderhandelingen. "Ik betwijfel of we dit in zes maanden voor elkaar krijgen. De onderhandelingen met de EU namen destijds vier jaar in beslag."
 
Kiev en Londen hebben afgesproken dat gedurende de onderhandelingen over het nieuwe akkoord de regels van het bestaande associatieverdrag met de EU van toepassing zullen blijven. Binnenkort moeten beide partijen een document tekenen om dit vast te leggen. 
 
 
Publicatiedatum: