Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien zaaien in september

Omdat er mogelijk aan het einde van het bewaarseizoen minder uien beschikbaar zijn vanuit de bewaring hebben enkele telers in Nederland ervoor gekozen om winterzaaiuien te zaaien.



Een kleine week nadat Thijs Schouten een De Groot en Slot medewerker sprak over winterzaaiuien is zijn vader de winter zaaiuien van het ras Swift aan het zaaien in Biddinghuizen. Thijs: "Ik denk dat er aan het einde van het bewaarseizoen minder uien zijn dan normaal. Met winterzaaiuien ben je voor de gewone zaaiuien uit en dat biedt kansen!"

Harold Schanckers heeft in het zuiden van Nederland ook Swift winterzaaiuien gezaaid onder goede droge omstandigheden. Harold: "Het heeft nu lekker geregend. Dus de start is prima."

Met deze teelt verwacht men een gat op te kunnen vullen tussen de oude en de nieuwe oogst van 2019. Hoewel de teelt risicovol is biedt het dit seizoen ook kansen.

Voor meer informatie:
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
T 0226 33 12 00
F 0226 33 12 12
info@degrootenslot.nl 
www.degrootenslot.nl  

Publicatiedatum: