Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe staan de overwinteringsplant- en zaaiuien er bij?

Begin oktober zijn de eerste overwinteringsplantuien Troy de grond in gegaan. Vanwege het aanhoudende droge weer zijn er enkele telers geweest die de plantuien hebben beregend om uitdrogen van het plantgoed te voorkomen. Andere telers hebben het planten juist uitgesteld, omdat ze de temperatuur te hoog vonden.

Afgelopen week zijn de laatste percelen geplant. Op percelen waar begin oktober de overwinteringsplantuien de grond in gingen, is al een mooie opkomst te zien. Plantuien die wat later werden geplant, zijn al goed geworteld.

Ook de rode overwinteringsplantuien Red Spring hebben een prima start. De beschikbaarheid van dit rode ras is nog niet groot maar staat al op diverse percelen verspreid over het land. Met dit ras is een prima hybride overwinteringsplantui toegevoegd aan het assortiment van Bejo/De Groot en Slot.

De winterzaaiuien Swift staan er door het zachte weer van de afgelopen periode ook al mooi bij. Deze percelen zijn begin september gezaaid en met 2-3 pijpjes en een mooie wortelontwikkeling kunnen we ook bij de winterzaaiuien spreken van een prima start!

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
+31(0)226 33 12 00
info@degrootenslot.nl  
www.degrootenslot.nl  

Publicatiedatum: