Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessing sluit productielocatie Zwaagdijk, productiemedewerkers verliezen hun baan

Hessing heeft maandag haar medewerkers geïnformeerd over het voorgenomen besluit om de productielocatie in Zwaagdijk te sluiten. Medio 2024 sluiten de deuren van de VersFabriek, waar de groente- en fruitverwerker o.a. roerbakgroenten en salades produceert. De productie wordt overgebracht naar de nieuwe fabriek in Venlo, die in het voorjaar van 2023 in gebruik is genomen. Voor collega’s in de productie betekent dit dat hun baan komt te vervallen, ondersteunende functies blijven in Zwaagdijk gehuisvest.

Moeilijk besluit
Voor algemeen directeur Frank Hessing is het een moeilijk besluit. “De oorsprong van ons bedrijf ligt in West-Friesland. Mijn vader is achter het huis gestart met het snijden van groenten, die hij vervolgens op de fiets naar klanten in de buurt bracht.” Het bedrijf groeide als kool en is sinds 1992 gevestigd in Zwaagdijk. “Om als organisatie toekomstbestendig te worden, zijn we helaas genoodzaakt om afscheid te nemen van onze productielocatie in Zwaagdijk.”

Medewerkers
De collega’s die dit betreft zijn inmiddels geïnformeerd. Momenteel werkt Hessing een sociaal plan uit, waarin o.a. staat beschreven wat de medewerkers van Hessing mogen verwachten op financieel vlak en bij het vinden van een nieuwe baan. “Een grote groep collega’s is al zó lang loyaal aan ons bedrijf, dan is dit het minste wat we kunnen doen,” aldus Frank Hessing.

Klik hier voor een reportage van NH Nieuws

Publicatiedatum: