Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Scania R360 Hybride voor Greydanus Heerenveen

"Volledig zero-emissie en fluisterstil aardappelenvervoer"

Aardappel groothandel Greydanus uit Heerenveen zet sinds kort een Scania R360 Hybride trekker in. Met die truck is de actieradius nooit een probleem, terwijl de laatste kilometers in de binnenstad volledig zero-emissie en fluisterstil kunnen worden afgelegd.

Aardappel groothandel Greydanus werd 95 jaar geleden opgericht in het Friese Marrum, maar verhuisde in 1998 naar Heerenveen. Daar werkt het bedrijf nu met 25 medewerkers aan het sorteren, schoonmaken en verpakken van aardappelen. Het familiebedrijf wordt gerund door de derde generatie, Klaas en Cor Greydanus. Klaas: “Wij halen met onze eigen onderlossers de aardappels uit het noorden van het land, waarna we ze hier sorteren, reinigen en verpakken. Voor het transport hebben we momenteel vijf eigen trucks, allemaal Scania’s.”

Jarenlange relatie
De relatie met Scania-dealer Rinsma stamt al uit 1968, toen de eerste tweedehands Scania werd gekocht. Sindsdien hebben er meerdere merken in de vloot gereden, maar Greydanus kwam altijd weer uit bij Scania en dealer Rinsma. Cor Greydanus: “Die relatie is meer dan uitstekend en dat is voor ons belangrijk. Vroeger reden we ook internationaal met de trucks, tot in Oost-Duitsland aan toe, maar vandaag de dag beperken we ons vooral tot de bovenste helft van het land.”



Lager brandstofverbruik
Greydanus levert dagelijks aardappelen in vele soorten aan supermarkten, zelfstandige winkels en supermarkt DC’s. “Voor het distributiewerk zochten we een duurzaam alternatief, maar zonder de beperkingen van een volledig elektrische truck. Met deze hybride techniek heeft Scania de voordelen van een diesel en die van een elektrische truck samengevoegd. Onbeperkt inzetbaar als diesel, en zero-emissie en fluisterstil in de binnenstad. Daarbij zorgt de hybride techniek voor een lager brandstofverbruik in de distributie. Dat blijkt nu al, en de chauffeur is daar ook erg mee bezig, dus dat is mooi meegenomen”, aldus Klaas Greydanus.

De trucks zijn bij Scania dealer Rinsma ondergebracht in een onderhoud- en reparatiecontract, waardoor Greydanus zich kan richten op de corebusiness, de handel en het transport van aardappelen.

Voor meer informatie:
Greydanus
De Kuinder 12
8444 DC Heerenveen
Tel.: 0513-681268
info@greydanus.nl
www.greydanus.nl

Publicatiedatum: