Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ KW 9:

"Matige vraag naar uien in Oostenrijk"

De Oostenrijkse markt voor consumptieaardappelen vertoont weinig verandering in vergelijking met voorgaande weken. De verkoop in de binnenlandse retail verloopt gestaag op een niveau dat typisch is voor dit seizoen. Exportactiviteiten blijven al geruime tijd op een laag pitje. Niettemin meldt LKÖ dat de voorraden snel worden afgebouwd. Vooral de beschikbaarheid van vastkokende aardappelen wordt als zeer beperkt beschouwd. Handelaren voorzien dat tegen eind maart de verkoop van voornamelijk vastkokende rassen sterk zal verminderen. Om de kloof tot de eerste nieuwe oogst te overbruggen, wordt voornamelijk ingevoerd uit Frankrijk. Op korte termijn wordt ook gedacht aan vroege aardappelen uit het Middellandse Zeegebied. Wat betreft producentenprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van vorige week. In Neder-Oostenrijk werd aan het begin van de week nog steeds overwegend €45 per 100 kg betaald voor consumptieaardappelen. Uit Opper-Oostenrijk werden ook onveranderde producentenprijzen gemeld, variërend tot €52 per 100 kg.

Matige vraag naar uien
Op de Oostenrijkse uienmarkt is het rustig. Zowel op de binnenlandse als de exportmarkt is er sprake van een gematigde vraag. Bovendien lijken de exportprijzen de laatste tijd iets onder druk te staan. Ondanks de beheersbare voorraden is er echter nauwelijks druk op het aanbod. Af en toe worden partijen van lagere kwaliteit snel op de markt gebracht. Ondanks de momenteel terughoudende vraag zijn de producentenprijzen over het algemeen stabiel gebleven ten opzichte van vorige week. Aan het begin van de week lagen de prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kisten, tussen 45 en 49 euro per 100 kg. Voor kleinere maten en partijen van lagere kwaliteit werd aanzienlijk minder betaald, terwijl voor grotere uien meer werd betaald.

Evenwichtige wortelmarkt
De markt voor wortelen in Neder-Oostenrijk presenteert zich eind februari vrij evenwichtig. Binnenlands kunnen wortelen gestaag tegen ongewijzigde voorwaarden worden vermarkt. De export verloopt eveneens op een overzichtelijke schaal. Bij de producentenprijzen is er geen verandering ten opzichte van de voorgaande weken. Aan het begin van de week werd voor wortelen in de 5kg zak, afhankelijk van de kwaliteit, meestal 55 - 60 euro per 100 kg betaald.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: