Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Argentijnse knoflook neemt Spaanse en Italiaanse seizoen over"

Momenteel ondervindt de Italiaanse knoflooksector nog steeds de gevolgen van de lage kwaliteit die vorig jaar werd geoogst. Het heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid van het product voor verkoop. "Als gevolg hiervan worden er aanzienlijk wat volumes geïmporteerd uit Argentinië, Chili en Peru, zowel door professionals in de sector als door andere handelaren", zegt Antonio Tuccillo, directeur van Agrimpex Farming.


Argentijnse knoflook

"De prijzen bereikten hun hoogtepunt op het moment dat het Argentijnse product op de markt kwam door een gebrek aan voorraden in Spanje en de rest van Europa", vervolgt Tuccillo. "De Chinese knoflook vond gretig aftrek tegen vrij hoge prijzen. De hoeveelheden bleken van januari tot een paar weken geleden onvoldoende voor de Europese markt, voornamelijk door de vertraging in de leveringen wegens de omleiding van de schepen rond Kaap de Goede Hoop. In sommige gevallen deden de containers er dubbel zo lang over."

"In de afgelopen weken zijn we begonnen met de import uit Egypte, ook tegen hogere prijzen dan vorig seizoen, mede door de hogere prijzen op de binnenlandse markt vanwege een kleinere opbrengst", legt Tuccillo uit. "Turkije verwacht een normaal jaar met voldoende volumes. Vanaf eind april komt het verse Turkse product in Italië beschikbaar, voor de gedroogde knoflook is het wachten tot juni-juli."


Egyptische knoflook

Spanje en vooral Italië hebben momenteel een tekort aan gedroogde knoflook en de prijzen stijgen volgens Tuccillo wekelijks. "De voorraden in de koelopslag in Europa zijn verwaarloosbaar. De Argentijnse knoflook neemt het nu over en die blijkt dit jaar van goede kwaliteit. Bovendien is er in Spanje een areaalafname, wat doet vermoeden dat de knoflook van de nieuwe oogst met aanzienlijk hogere prijzen op de markt zal komen."

"We moeten hopen op een stabiel klimaat voor de oogst in mei-juni, zodat het product geen schade oploopt en de teeltkosten laag kunnen blijven. We wensen alle telers in Europa een winstgevend seizoen, zodat ze de teelt niet opgeven", besluit Tuccillo.

Voor meer informatie: agrimpexfarming.it

Publicatiedatum: