Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelaren lijden onder verstoringen op uienmarkt in Maharashtra

Marktveilingen voor uien in Maharashtra zijn al meer dan een week opgeschort, wat aanzienlijke financiële druk legt op lokale uientelers. In een poging de impact te verzachten, hebben boerenorganisaties verkoopcentra voor uien opgezet in het administratieve district Baglan en gebieden rondom de markt van Lasalgaon. Deze centra zijn bedoeld om een alternatief platform te bieden voor boeren om hun producten te verkopen te midden van de sluitingen.

Op de eerste dag trokken er ongeveer 150 voertuigen naar het centrum in Baglan taluka, die rond de 4.500 kwintalen uien vervoerden, met prijzen per 100 kg variërend van ₹1000 tot ₹1400 (€ 11,19 - € 15,67). Evenzo trokken er zo'n 200 voertuigen naar het centrum nabij de Lasalgaon Marktcommissie, met uienprijzen die gemiddeld tussen ₹1000 tot ₹1500 per kg lagen. Arjun Borade, vertegenwoordiger van de Boerenassociatie, benadrukte de kritieke noodzaak van deze verkooppunten en verklaarde: "Met gesloten marktcomités hadden boeren geen mogelijkheid om hun producten te veilen," waarmee hij de urgentie van het verkopen van uien tijdens de lopende oogst en stijgende kosten onderstreept.

Bron: mypunepulse.com

Publicatiedatum: