Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perfecte overgang uienoogst van Mexico naar Texas

De uienoogst is in volle gang in Texas. Primo Trading Services is er op 1 april begonnen, nadat het de oogst in Tampico, Mexico, op 8 april had afgerond. "De overgang was perfect. Het ziet ernaar uit dat we tot 10 mei met Texas doorgaan", zegt Tony Martínez van Primo Trading. Daarna verplaatst de oogst zich terug naar Torreón, Mexico, van 1 mei tot Memorial Day en vervolgens naar Chihuahua, Mexico, op 1 juni.

Zuid-Texas heeft al enige tijd te kampen met ernstige droogte en extreme watertekorten. De moeilijke groeiomstandigheden hebben de planten gestrest, zorgen voor kleinere uien en voeren de druk op de arbeidskwestie op. "Kleinere uien vereisen meer handarbeid en veel teeltbedrijven hebben een tekort aan arbeiders. Ik denk niet dat ik ooit zoveel over dit onderwerp heb gehoord als dit jaar", zegt Martínez.

Tony Martínez van Primo Trading zegt dat het erop lijkt dat ze in Texas doorgaan met de uienoogst tot 10 mei.

Markt corrigeert zichzelf
Op dit moment hebben de prijzen zich aangepast op de markt. "Het noordwesten was zo ongeveer klaar met het gewas in de opslag toen Tampico met een beetje meer aanbod kwam. Nu is Texas ook bezig", zegt Martínez. "Dit heeft ervoor gezorgd dat de markt zichzelf heeft gecorrigeerd, hoewel de prijzen nog steeds boven het meerjarig gemiddelde liggen."

Die gebruikelijke daling van de prijzen komt omdat er meer binnenlandse teeltregio's bijkomen, hoewel die seizoenen nog steeds relatief kort zijn. In de overgang van april naar mei passen de prijzen zich doorgaans aan en worden ze stabieler.

Dit was de eerste keer dat Primo Trading uien uit Tampico heeft. "Dit is het eerste jaar dat we een volledige cyclus hebben in alle vier de uienteeltregio's. Het wordt ons grootste jaar in uien", besluit Martínez.

Voor meer informatie:
Tony Martínez
Primo Trading Services LLC
Tel: +1 (956) 800-4343 (VS)
tony.martinez@primotradingservices.com
www.primotradingservices.com

Publicatiedatum: