Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Meer jonge consumenten kopen biologisch voedsel

Steeds meer Duitse jongeren zoeken bij het winkelen specifiek naar biologische producten. Het aantal consumenten tot 30 jaar die regelmatig biologische producten koopt, is met 9 procent gestegen. Dit blijkt uit de actuele 'Ökobarometer', een representatief onderzoek in opdracht van het Duitse ministerie van Consumentenbescherming.

Biologische voeding is sowieso nog steeds erg populair onder de Duitse consumenten. In totaal gaf 22 procent van de respondenten aan vaak biologische levensmiddelen te kopen en 52 procent doet dit af en toe. "Biologisch is nog steeds trendy. Mensen waarderen de kwaliteit en de smaak van de producten, maar ook de duurzame productiewijze en de betrouwbaarheid van het systeem", zegt minister Ilse Aigner.

De Duitse consument gaat volgens de studie vooral voor biologische groenten en fruit, gevolgd door eieren. Daarop volgen aardappelen, zuivelproducten en broodproducten. De belangrijkste reden voor het kopen van bio-producten is de regionale herkomst, gevolgd door dierenwelzijn en minimale vervuiling.

Ongeveer 75 procent van de respondenten is bereid om een hogere prijs te betalen voor lokaal voedsel om zo familiebedrijven te ondersteunen. En 77 procent gelooft in de combinatie van biologisch en regionaal.

Publicatiedatum: