Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportverbod houten AGF verpakkingen naar Rusland

Op 22 augustus 2012 is Rusland, na 19 jaar wachten, toegetreden als 156e lid van de Wereldhandelsorganisatie. Rusland zal in de komende 8 jaren zich gaan committeren aan de richtlijnen van de Wereldhandelsorganisatie. Dit betekent verlaging van de import- en exportheffingen en voldoen aan de afspraken die de handelsnaties onderling hebben afgesproken.

Een van de gevolgen hiervan is dat Rusland haar groente- en fruit niet meer in houten kisten zal kunnen invoeren, maar dient over te stappen naar (onder meer) kartonnen verpakkingen. Dit zal grote gevolgen hebben voor de regio rondom Rusland (Oost Europa/Balkan) aangezien de toeleveranciers daar nog voornamelijk leveren in houten kratten. De verwachting is dat er een massale overstap zal plaatsvinden naar karton en er een concentratie zal gaan plaatsvinden van opzetstations, welke kartonnen trays/dozen zullen gaan leveren. Hiermee wordt ook verder vorm gegeven aan de inhaalslag in automatisering van handmatig gefabriceerde kisten naar automatisch opgezette kartonnen trays.

Bron: Boix
Publicatiedatum: