Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groentenspecialist Bayram, Fruitco Gent:

"De groentenwinkel is als een kind voor me"

Tholen - Al jarenlang is de groentenspeciaalzaak van Nathalie en Bayram aan de Vrijdagmarkt in Gent een begrip. De opa van Nathalie startte de winkel en op jonge leeftijd kreeg hij al hulp van Bayram. Vandaag de dag werkt Bayram al 42 jaar in de Kammerstraat in Gent. Hij vertelt enthousiast over deze baan: "De producten waar me mee werken zijn gezond, kleurrijk en afwisselend. Elk seizoen zijn er weer andere producten die in de kijker staan. We kopen dagelijkse verse producten in en dat gaat met name via de REO-Veiling en de groothandelsmarkt in Evergem."



Winkel verzorgen als een kind
"In de loop der jaren zijn we gegroeid door mond-tot-mond reclame. Als het cliƫnteel gelukkig naar huis gaat en tevreden is over de producten, vertellen ze dat door." Op de vraag wat het geheim is van hun mooie zaak antwoord Bayram dat de winkel te vergelijken is met een kind. "Als je een kind op de juiste manier wilt voeden en verzorgen ben je daar veel mee bezig en laat je hem of haar niet graag achter. Ik ben altijd met mijn winkel bezig en wil bijna altijd in de buurt zijn."


Er zijn weer volop druiven bij Fruitco

"Als je van iemand houdt, wil je daar alles voor doen, dan is niets te veel. Ook moet je goesting hebben voor je zaak en producten. Dat merkt je personeel en de klant en dat positieve gedrag wordt overgenomen. Als het alleen om geld draait, hou je het niet lang vol. In onze winkel is het altijd gezellig. In de winkel hangen veel foto's van Bayram en bekende mensen. Een groot deel van het stadsbestuur van Gent, van College van Burgemeester en Schepenen en zelfs de burgemeester komen regelmatig even een praatje maken met Bayram.

 

Suggesties voor avondeten
De meeste klanten van Fruitco zitten qua leeftijd tussen de 20 en 40 jaar. "We zijn niet duur en niet goedkoop, een beetje tussenin. De mensen in Gent zijn over het algemeen nog traditioneel en koken graag hun eigen potje. Wij bieden geen salades of maaltijden, we bieden de traditionele verse hoofdproducten aardappelen, groenten en fruit aan. We weten wat onze klanten willen, en hebben dan ook alles in huis. Nee-verkopen doen we niet graag." Bayram kent bijna al zijn klanten en weet ook vaak wat ze nodig hebben. Zo adviseert hij zijn cliƫnteel vaak over hun avondeten. "Niet iedereen weet wat de seizoens- groenten en fruit zijn, dus kan ik mooi suggesties geven over wat er vanavond op hun bord kan liggen."



De Turkse Gentenaar heeft vier kinderen die hem vroeger vaak hielpen in de winkel. "Hier hebben ze leren werken, en daar zijn ze nog steeds dankbaar voor. Ze komen nog regelmatig langs en springen soms ook bij als het heel druk is. Zo lang zijn gezondheid het toelaat wil Bayram actief blijven in de groentenzaak. "Ik doe het zo graag, dus ik verwacht dat ik het nog wel even volhoud. Hopelijk zie ik mijn kleinkinderen ook nog helpen. Ik ben gelukkig met mijn werk en vergeet niet: je bent zo oud als je je voelt", besluit hij lachend.





Voor meer informatie:
Fruitco Gent bvbva
Nathalie & Bayram
Groente & Fruit
Tel: +32-9-2259145
Kammerstraat 3 Gent bij de Vrijdagmarkt
Specialiteit Fruitmanden
www.fruticobvba.be
bayram@fruitcobvba.be