Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Masterchef-host Greg Wallace pleit voor vers van eigen bodem

VK: 'Supermarkten dwingen voor lokale AGF'

Gregg Wallace, de presentator van het kookprogramma Masterchef UK, vindt dat supermarkten moeten worden gedwongen om een deel van hun groente en fruit uit eigen land aan te bieden. Jonge kinderen krijgen volgens hem een verkeerd beeld door het eten van geïmporteerd fruit buiten de seizoenen. 

"Er is een complete generatie kinderen die is opgegroeid met de gedachte dat aardbeien smaken zoals die verschrikkelijke koude aardbeien uit de koeling in februari. Als we stoppen met deze te kopen, vullen supermarkten hun schappen er niet langer mee", aldus Wallace. De presentator en restauranthouder benadrukt dat hij niet anti-supermarkt is. 

"Niettemin", zegt hij, "als ik in de regering zou zitten, zou ik ervoor pleiten dat minstens vijftig procent van het assortiment uit een straal van vijftig mijl moet komen. Zet het in de schappen met onze nationale vlag erbij en probeer het eens voor zes maanden." 


Bron: radiotimes.com
Publicatiedatum: