Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: importverbod Pakistaanse producten

De Russische federatie heeft per 1 oktober een algeheel verbod op de import van plantaardige producten uit Pakistan ingevoerd. Het verbod zal voor een grote schok zorgen bij de Pakistaanse groenten- en fruitexport. De jaarlijkse export van tuinbouwproducten, vooral van de kinnow, mango en aaloo bedroeg 150 tot 170 miljoen dollar. Het verbod zal ook invloed hebben op de totale export van Pakistan, die rond de 625 miljoen dollar bedraagt.

Volgens Rosselkhoznadzor introduceert de Russische federale dienst voor veterinair en fytosanitair toezicht, samen met de internationale conventie op plantbescherming, per 1 oktober "tijdelijke restricties op de Pakistaanse import van gereguleerde producten met een hoog fytosanitair risico. Er bestaat een lijst met producten die onder fytosanitaire controle staan aan de douanegrens." Volgens Rosselkhoznadzor werden de beperkingen opgelegd wegens systematische schendingen van de internationale en Russische fytosanitaire eisen.

Woordvoerder van All Pakistan Fruit and Vegetable Exporters, Importers and Merchants Association (PFVA), Waheed Ahmed, zei dat het verbod een negatieve invloed zou hebben op de Pakistaanse exporteurs en dat het bovendien een verpletterende klap zou zijn voor de tuinbouwexport. Hij betreurt het dat de quarantaine-autoriteiten in Pakistan tot nu toe geen kennisgeving hebben genomen en drong er bij de minister van nationale voedingsveiligheid en -onderzoek, Sikandar Hyat Khan Bosan, op aan op korte termijn maatregelen te nemen om de export van groenten en fruit naar de Russische federatie op te slaan.

Source: brecorder.com
Publicatiedatum: