Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tolsma - Grisnich Groep:

Moderne opslag voor pootaardappelen in Kenia

Het onlangs verschenen LEI/WUR-rapport 'The value chain for seed and ware potatoes in Kenya' wijst op het belang van geconditioneerde opslag voor de doorlopende beschikbaarheid van gecertificeerde pootaardappelen.

Op de Kisima boerderij bij Nanyuki, op een hoogte van 2500 m. in Kenia, is een opslag voor gecertificeerd pootgoed gerealiseerd met een capaciteit van 1000 ton. Kisima is een grootschalige boerderij voor sierteelt en de productie van pootgoed. Het bedrijf breidt de vermeerdering van pootaardappelen uit tot 100 ha en streeft naar een productie van 2000 ton per jaar.

Tolsma Storage Technology levert de apparatuur voor de opslag en installeert 2 Quadro Comzpact Coolers. Met de Quadro Compact Cooler is Kisima in staat de aardappelen in de opslag te ventileren en de temperatuur zowel naar boven als naar beneden aan te passen. Deze generatie duurzame machines is populair vanwege de energiezuinige en geluidsarme werking. De Quadro Compact Cooler heeft een robuuste en bedrijfszekere constructie en een plug en play-techniek. Daarmee is de apparatuur zeer geschikt voor transport overzee en toepassing in Kenia.



Het pootgoed van de Kisima farm kan per 1,2 ton worden opgeslagen in houten kisten. De klimaatcomputer regelt de gewenste temperatuur, luchtcirculatie en vochtigheidsgraad. De besturing kan via het internet worden gevolgd en geregeld. Dit maakt het mogelijk vanuit het Nederlandse hoofdkantoor, met alle kennis over aardappelopslag bij de hand en in overleg met de Keniaanse agrariƫrs, de kwaliteit van de opslag te helpen garanderen. De opslagloods van Kisima is inmiddels voltooid en de installatie van het klimaatsysteem gerealiseerd. De geconditioneerde opslag van gecertificeerde pootaardappelen moet medio eind 2013 volledig operationeel zijn.
Publicatiedatum: