Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 november open dag

Opening Alliumveredelingsstation Nickerson-Zwaan in Rilland

Nickerson-Zwaan is al decennia lang bezig met de veredeling van steeds betere uienrassen. Met als specialisatie de extra-lange-dag-uien voor Noordwest-Europa en uiteraard de lange-dag-uien. De hybriderassen onderscheiden zich door de combinatie van hoge opbrengst en lange bewaring. Resistentie tegen ziekten is een belangrijk aandachtspunt: We introduceerden als eerste de hoge resistentie tegen valse meeldauw in ui. Met het veredelingsstation in Rilland werken wij hard aan het verder optimaliseren van onze uienrassen.

Alliumveredelingsstation Rilland
De vestiging Rilland is sinds 2007, toen Nickerson-Zwaan het uienprogramma van Advanta overnam, gericht op de veredeling van de alliumgewassen ui en prei. In 2010 ontstond het plan voor een nieuwe locatie, gericht op een grote verbetering in de efficiëntie en groei voor de toekomst. Activiteiten die voorheen onder verschillende locaties waren verspreid vallen nu onder één dak. In Rilland hebben we nu de beschikking over 3 nieuwe hallen en installaties voor verwerken, drogen en bewaren van uien voor veredelingsdoelstellingen.

Aansluitend op de hallen is een grote gloednieuwe kas gebouwd van meer dan 10.000 m2. Daarnaast zijn er op het terrein van Rilland een nieuwe watervoorziening van 6.000 m3, nieuwe teelttunnels en proefvelden te vinden. We zijn trots op de vernieuwde locatie en kijken uit naar de open dag 6 november a.s.

Bron: Nickerson-Zwaan
Publicatiedatum: