Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Thank you Nature presenteert nieuwe kijk op gf-voedingswaarde

Sinds kort beschikt ook Thank You Nature over technologie waarmee snel en eenvoudig bioactieve inhoudsstoffen in groenten en fruit gemeten kunnen worden. Vandaag en morgen wordt het apparaat gedemonstreerd tijdens het Voedingsdebat op het ABC terrein in Poeldijk.

In groenten en fruit zitten vele bioactieve stoffen, die een positieve invloed kunnen hebben op onze gezondheid. Bovendien bevatten ze allerlei natuurlijke smaakstoffen. Tot voor kort was het alleen mogelijk om deze stoffen te meten in een laboratorium. Dit is duur en kost veel tijd. Meer dan twee weken wachten op een uitslag is geen uitzondering.

Om deze bioactieve stoffen, gemakkelijk, betrouwbaar, snel en betaalbaar te meten heeft het Duitse QFOOD GmbH de Lumos Analyzer ontwikkeld. De Lumos Analyzer maakt het mogelijk om bioactieve stoffen, zoals caratenoïden (ß-caroteen, luteïne, zeaxanthine en lycopeen) en anthocyanen te meten, in groenten en fruit en in daarvan verwerkte producten. Ook is het met dit meetsysteem mogelijk om de scherpte van bijv. paprika's te bepalen door het meten van het capsaïcine gehalte.

Thank You Nature beschikt nu ook over deze technologie en stelt deze beschikbaar aan andere bedrijven. Met dit apparaat kan de meting ter plaatse worden gedaan en zijn de resultaten binnen enkele minuten beschikbaar.

Thank You Nature heeft als missie om Nederland gezonder te maken. We willen laten zien hoe belangrijk vers eten is en wat je hier aan hebt.
 Thank You Nature laat zien dat Moeder Natuur het beste met ons voor heeft door te vertellen wat de gezonde eigenschappen van verse geoogste groenten en fruit zijn.


Publicatiedatum: 8-11-2013

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
12-4-2018 Groenten en fruit kunnen risico op oogziekte bijna halveren
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees
5-4-2018 Negatief framen én benoemen van de norm: hogere fruitconsumptie
4-4-2018 Meer fruit, minder rimpels
4-4-2018 RLI: "Werk toe naar duurzame consumptiepatronen"