Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CZAV geeft 1,75 miljoen terug aan leden en afnemers

De Zuid-Westelijke coöperatie CZAV heeft op 30 september haar boekjaar afgesloten. Op basis van voorlopige resultaten betaalt de coöperatie in totaal 1,75 miljoen euro terug aan haar leden en afnemers. De jaarcijfers worden, na vaststelling, toegelicht tijdens de ledenvergadering in de Zeelandhallen in Goes op 7 februari 2014.

Deze teruggave is mede tot stand gekomen door een gunstige omzetontwikkeling, dat terwijl het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen op de agrarische bedrijven afgelopen seizoen minder was ten opzichte van eerdere jaren. Daarnaast realiseerde CZAV een groeiend marktaandeel. Opbrengsten uit haar deelnemingen droegen eveneens positief bij aan het resultaat.

CZAV voert een coöperatief financieel beleid voor de aan- en verkoopactiviteiten aan leden/klanten. Het resultaat ervan wordt uitgekeerd in de vorm van een nakorting over de productgroepen gewasbescherming (tot 8%), meststoffen (tot 7,50 euro per ton) en veevoeders (tot 7,50 per ton) en bedraagt in totaal 1,75 miljoen euro. Deze korting komt bovenop de standaard korting die leden altijd direct op hun factuur terugzien. De betreffende klanten ontvangen van CZAV binnen enkele weken een creditnota.


Bron: CZAV
Publicatiedatum: