Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Norbert Röhl, Edeka, over pilot-project Best Fresh Group, Frankort & Koning, The Greenery en Nature’s Pride

“Uiteindelijk gaat hele AGF-sector aan de slag met GS1”

Tholen - Vier Nederlandse bedrijven gaan in een pilot digitale informatie uitwisselen met Edeka. Best Fresh Group, Frankort & Koning, The Greenery enNature's Pride stellen hun GS1-datapools beschikbaar voor digitale uitwisseling met de Duitse retailer. Gisteren, tijdens het Frug I Com congres, vertelde Norbert Röhl van Edeka meer over dit project.

Norbert Röhl is bij Edeka op Duits, Europees en wereldwijd gebied bezig met de invoering van GS1-standaarden in de groenten en -fruitsector. Daarmee wordt samengewerkt met Frug I Com en GS1-organisaties in verschillende landen. "Zonder de juiste data realiseren we onnodige kosten en dus geen concurrerende prijzen voor ons product. Dan eindigen we met ontevreden klanten en dat kost ons geld", vindt Röhl en daarom is Edeka aan de slag met data-standaardisatie. De GPC (productclassificatie) , GTIN (artikelcode)en GLN (locatiecode) worden komende maanden integraal ingevoerd.

Er is een GTIN-gids geschreven, een basis waarop iedereen met het systeem aan de slag kan. Binnen verschillende pilots delen leveranciers al informatie volgens de GS1-standaarden. Daarmee belandt informatie die een keer ingevoerd wordt, direct op dezelfde wijze bij de hele keten.
Het uitleggen van GS1 kost best wel wat tijd en momenteel wordt nog niet alle data ondersteund door de GDSN datapools – iets wat binnenkort waarschijnlijk uit de wereld is. En zelfs met deze puntjes is de kwaliteit van de data enorm verbeterd. "We zien dat het aantal fouten in de informatie enorm afgenomen is. In deze Fresh Food Pilots realiseren we meer, betere kwaliteit data en minder fouten in de GTIN", concludeert Röhl.

Nederlandse pilot
In Nederland is er deze week een pilotproject van start gegaan met The Greenery, Frankort & Koning, Nature's Pride en de Best Fresh Group. Ook in Spanje zijn bedrijven met het systeem aan het werk. Volgens Röhl is dit nog maar het begin. "Iedereen loopt gelijk met elkaar. Het is een kwestie van tijd voordat iedereen hiermee aan de slag gaat of moet."


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Het gaat hier om het uitwisselen van gegevens en zo de data op elkaar af te stemmen. Dit moet bijvoorbeeld rekeningsverschillen verminderen maar kan er ook voor zorgen dat data met een druk op de knop in het systeem van de leverancier staan. Hier komt dan geen bestelfax meer aan te pas.
Hier wordt echter gedaan alsof dit systeem uniek is, maar ook andere ketens hebben hun systemen waarmee ze hun data met de leveranciers afstemmen.
Inkoper, Venlo - 2013/11/16 13:09:13.000


"GS1 meldt over zichzelf "We ontwikkelen internationale uniforme standaarden voor de identificatie enhet vastleggen en delen van gegevens in meer dan 100 landen." . Dan mag je jezelf afvragen vanwaar de klant of land specifieke invoeringsconventie. Was de Nederlandese invoeringsconventie reeds ingevoerd bij AH, Jumbo en Superunie-leden dan niet een internationale uniforme standaard? Hoe "global standard" zijn we dan eigenlijk."
Toon, Prinsenbeek - 2013/11/16 12:53:29.000© UienNieuws.nl 2018