Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

360 Veldleeuwerik-telers en 50 participerende bedrijven

"We zijn al weer bijna aan het eind van het jaar 2013. Een jaar waarin weer veel gebeurd is. We hebben dit jaar opnieuw een enorme stap voorwaarts gemaakt. Het aantal telers is in 2013 toegenomen naar ruim 360 en aantal organisaties welke inmiddels in Veldleeuwerik participeren is dit jaar verder gestegen naar ca. 50 bedrijven. Deze maand zijn HAK conserven en Wiskerke Onions toegetreden als Ketenpartner. Opnieuw twee oer Hollandse bedrijven, die samen met de andere Veldleeuwerik partners, invulling willen geven aan het verder verduurzamen van onze Agro en Food ketens", schrijft directeur Henk Heinhuis van Stichting Veldleeuwerik.

Is het nu tijd om tevreden achterover te leunen? Integendeel. Wij zijn alweer enige tijd druk bezig met de voorbereidingen voor 2014. Een jaar waarin we de opschaling van het aantal telers en Ketenpartners verder vorm willen geven. Uiteraard kunnen wij dat niet alleen. Een goede samenwerking met alle partners binnen Veldleeuwerik is van essentieel belang. Telers en Ketenpartners participeren in Veldleeuwerik.

Veldleeuwerik is van ons allemaal en dat willen we ook benadrukken tijdens de vier voorbereidingsbijeenkomsten welke wij samen met onze Veldleeuwerik Partners voor de verdere opschaling naar 2014 inmiddels georganiseerd hebben. De grote mate van betrokkenheid van alle Veldleeuwerik Partners was goed waarneembaar.

Tijdens de bijeenkomsten kwam vooral naar voren dat hetgeen wij binnen Veldleeuwerik doen niet echt gemakkelijk uit te leggen is. We werken niet met punten of afvinklijstjes zoals vele andere systemen maar het gaat er vooral om dat de telers met behulp van collega's en geaccrediteerde adviseurs zichzelf maar ook elkaar de spiegel voorhouden.

Samen met collega akkerbouwers werken aan een toekomstbestendig bedrijf. Akkerbouwers geven vooral zelf aan dat ze veel van elkaar leren en door de geaccrediteerde adviseurs uitgedaagd worden om acties uit te voeren waardoor ze sneller stappen maken dan dat men dat alleen zou doen en dat ze vooral datgene doen wat voor hun eigen bedrijf van belang is. Geen onnodige zaken voor de buitenwereld maar met een praktische insteek vooral stappen maken voor de eigen bedrijfsvoering.

Om aan in Veldleeuwerik geïnteresseerde telers uit te leggen hoe Veldleeuwerik werkt en wat het voor hun zou kunnen betekenen, worden er kleinschalige regionale informatiebijeenkomsten georganiseerd waarbij Veldleeuwerik telers uitleggen over de werkwijze en hun ervaringen met de regiogroepen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op http://www.veldleeuwerik.nl/informatiebijeenkomsten

Bron: Henk Heinhuis, Directeur Stichting Veldleeuwerik
Publicatiedatum: