Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle uienmiddag in Voerendaal

Op 11 december j.l. organiseerde Nickerson-Zwaan een uienmiddag in Voerendaal, Limburg. Deze goed bezochte middag stond in het teken van kwaliteit. Tijdens deze middag heeft gewasspecialist André Boot meer informatie verstrekt over teelt, bewaaradviezen en uitgelegd aan welke eigenschappen een kwaliteitsui moet voldoen. De boodschap: kwaliteit is cruciaal.



Inmiddels hebben veel telers in de regio Limburg al goede ervaringen opgedaan met Centro, het grootste ras voor zowel afland alsook de bewaring. Daarnaast is Dormo voor de lange bewaring zeer geschikt en in de Limburgse teelt opgenomen.

Naast een aantal geïnteresseerde commissionairs had ook Frans van de Bergen van uienverwerker Wiskerke Onions de weg naar Limburg gevonden. Aan de telers legde hij uit dat kwaliteit van groot belang is voor de exportmarkt. Uien kunnen soms zeven weken onderweg zijn, onder diverse omstandigheden. Het is uiteraard van groot belang dat de supermarkten kwalitatief uitstekende uien kunnen presenteren aan de klanten.



Dat de uienmiddag in het teken stond van kwaliteit was voor de heer van de Bergen één van de belangrijkste redenen om mee te werken aan deze uienmiddag. 'Iedereen profiteert er van als er betrouwbare producten worden geëxporteerd'. 
Publicatiedatum: