Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Complete bedrijfssoftware voor kleine voedingsmiddelenbedrijven

Schouw Informatisering introduceert Foodware Lunchbox

Gisteren bracht Schouw Informatisering een standaard bedrijfssoftware pakket op de markt voor kleine voedingsmiddelenbedrijven met de naam Foodware Lunchbox. Het is een food specifiek automatiseringspakket op basis van Microsoft Dynamics NAV, dat in de Cloud of op een eigen server wordt aangeboden. Het modulair opgebouwde pakket is gericht op 5 tot 15 softwaregebruikers en kent een abonnementsvorm van betaling. De grootste toegevoegde voor de klant zit volgens Danny Cevaal, Commercieel Directeur van Schouw Informatisering, echter in de korte implementatietijd: "Onze ervaring met 250 implementaties bij food bedrijven is verwerkt in standaard software templates. Wij weten welke basisinrichting u nodig heeft en deze bieden wij dan ook kant en klaar aan."

De afgelopen jaren kreeg Schouw Informatisering steeds meer aanvragen van kleinere voedingsmiddelenbedrijven die over willen stappen van hun beperkte boekhoudsoftware naar een bedrijfsbreed software pakket (ERP). Danny Cevaal: "Veel familiebedrijven, met vaak een specialistisch assortiment, informeren naar de mogelijkheden en kosten van ERP. Ze missen in hun huidige software vaak belangrijke functionaliteiten, zoals Kwaliteit, Logistiek, Productspecificaties, Productieplanning, EDI en SSCC-labeling. Qua budget maken ze dan een vergelijk met software voor boekhouding en concluderen dat ERP te duur voor ze is. Ook al zien ze de voordelen van ÚÚn standaard pakket voor al hun bedrijfsprocessen wel in."

Om deze doelgroep met een betaalbaar ERP-pakket te kunnen bedienen, heeft Schouw Informatisering een light-versie van Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware ontwikkeld, die kant-en-klaar wordt aangeboden. Met dit pakket besparen voedingsmiddelenbedrijven aanzienlijk op implementatietijd en daarmee ook op uitgaven. Danny Cevaal: "Je kunt snel aan de slag met Foodware Lunchbox. De software wordt geleverd met vooraf ingerichte databases. Deze templates zijn gebaseerd op vergelijkbare voedingsmiddelenbedrijven in het MKB-segment, waar de software al gebruikt wordt. Zo komt er geen kostbaar maatwerk aan te pas. Dit scheelt ook aanzienlijk in de implementatietijd."

Op www.foodwarelunchbox.nl kan men een food specifiek ERP-pakket naar eigen keuze samenstellen en een offerte aanvragen. Er zijn twee basispakketten waar uit kan worden gekozen: Het Handelspakket (handelen en ompakken) en het Productiepakket (eigen producten). Daarnaast heeft men de mogelijkheid om aanvullende functionaliteit te kiezen voor de modules in het basispakket. Tot slot kan men modules kiezen die ondersteuning bieden aan specifieke eisen en wensen, zoals EDI, Business Intelligence, RF-scanning, Productspecificaties, MRP/MPS-berekeningen en Weegartikelen (duale eenheden). Danny Cevaal: "Er is een grote keuze aan standaard functionaliteit en we bieden food bedrijven de mogelijkheid om het zelf samengestelde pakket een maand lang gratis online uit te proberen."
 

Publicatiedatum: 10-1-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 "Zorgeloos op vakantie en alles onder controle"
20-7-2018 Grip op je value chain van teler tot consument
19-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
19-7-2018 Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit
18-7-2018 "Nieuw instrument om rijpheid avocado's te meten"
18-7-2018 CreŰer kunstmatige intelligentie met ... een aardappel
18-7-2018 Demodag IT Totaaloplossingen op 6 september
17-7-2018 Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd
16-7-2018 Alibaba bestelt 3.000 ton Thais durianfruit voor volgend jaar
13-7-2018 Harvest House kiest voor Xcellent als IT-partner
12-7-2018 Nieuw systeem om houdbaarheid te berekenen
12-7-2018 "Eerlijk afrekenen is de uitdaging van iedere telersvereniging"
11-7-2018 SyncForce en PS in foodservice sluiten strategische partnerovereenkomst
10-7-2018 Dropcopter komt met bestuivingsresultaten
3-7-2018 Hi-tech appelinpakrobot ge´ntroduceerd
2-7-2018 Chinees tech-bedrijf richt zich op de overzeese markt
22-6-2018 Hoe meer gegevens je verzamelt, des te accurater je oogstraming
21-6-2018 Oekra´ne: App beoogt sector te voorzien van live prijsvorming
19-6-2018 Fujitsu Tech introduceert biometrie in fruitteelt
15-6-2018 Agritech startup Nieuw-Zeeland floreert