Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Complete bedrijfssoftware voor kleine voedingsmiddelenbedrijven

Schouw Informatisering introduceert Foodware Lunchbox

Gisteren bracht Schouw Informatisering een standaard bedrijfssoftware pakket op de markt voor kleine voedingsmiddelenbedrijven met de naam Foodware Lunchbox. Het is een food specifiek automatiseringspakket op basis van Microsoft Dynamics NAV, dat in de Cloud of op een eigen server wordt aangeboden. Het modulair opgebouwde pakket is gericht op 5 tot 15 softwaregebruikers en kent een abonnementsvorm van betaling. De grootste toegevoegde voor de klant zit volgens Danny Cevaal, Commercieel Directeur van Schouw Informatisering, echter in de korte implementatietijd: "Onze ervaring met 250 implementaties bij food bedrijven is verwerkt in standaard software templates. Wij weten welke basisinrichting u nodig heeft en deze bieden wij dan ook kant en klaar aan."

De afgelopen jaren kreeg Schouw Informatisering steeds meer aanvragen van kleinere voedingsmiddelenbedrijven die over willen stappen van hun beperkte boekhoudsoftware naar een bedrijfsbreed software pakket (ERP). Danny Cevaal: "Veel familiebedrijven, met vaak een specialistisch assortiment, informeren naar de mogelijkheden en kosten van ERP. Ze missen in hun huidige software vaak belangrijke functionaliteiten, zoals Kwaliteit, Logistiek, Productspecificaties, Productieplanning, EDI en SSCC-labeling. Qua budget maken ze dan een vergelijk met software voor boekhouding en concluderen dat ERP te duur voor ze is. Ook al zien ze de voordelen van één standaard pakket voor al hun bedrijfsprocessen wel in."

Om deze doelgroep met een betaalbaar ERP-pakket te kunnen bedienen, heeft Schouw Informatisering een light-versie van Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware ontwikkeld, die kant-en-klaar wordt aangeboden. Met dit pakket besparen voedingsmiddelenbedrijven aanzienlijk op implementatietijd en daarmee ook op uitgaven. Danny Cevaal: "Je kunt snel aan de slag met Foodware Lunchbox. De software wordt geleverd met vooraf ingerichte databases. Deze templates zijn gebaseerd op vergelijkbare voedingsmiddelenbedrijven in het MKB-segment, waar de software al gebruikt wordt. Zo komt er geen kostbaar maatwerk aan te pas. Dit scheelt ook aanzienlijk in de implementatietijd."

Op www.foodwarelunchbox.nl kan men een food specifiek ERP-pakket naar eigen keuze samenstellen en een offerte aanvragen. Er zijn twee basispakketten waar uit kan worden gekozen: Het Handelspakket (handelen en ompakken) en het Productiepakket (eigen producten). Daarnaast heeft men de mogelijkheid om aanvullende functionaliteit te kiezen voor de modules in het basispakket. Tot slot kan men modules kiezen die ondersteuning bieden aan specifieke eisen en wensen, zoals EDI, Business Intelligence, RF-scanning, Productspecificaties, MRP/MPS-berekeningen en Weegartikelen (duale eenheden). Danny Cevaal: "Er is een grote keuze aan standaard functionaliteit en we bieden food bedrijven de mogelijkheid om het zelf samengestelde pakket een maand lang gratis online uit te proberen."
 

Publicatiedatum: 10-1-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Corrigeren tijdens containertransport
24-4-2018 Japanse politie pakt AGF-handelaar op voor bitcoin fraudedeal
20-4-2018 Demonstraties van kwaliteitsmeters op CPMA Vancouver
18-4-2018 Benelux stapt over naar één datamodel
17-4-2018 Meer dataroof via vertrouwde mailadressen
16-4-2018 "Altijd halen we met onze klanten de eindstreep"
13-4-2018 Nieuwe colorimeter voor groenten en fruit
12-4-2018 "Datakwaliteit is een must-have in e-commerce"
11-4-2018 Hollander kiest voor nieuwe transportsoftware
11-4-2018 Blockchain-oplossing voor mangosector
10-4-2018 Na privacyschandaal nu Facebooktool online
10-4-2018 West-Afrika dagenlang offline door kapotte onderzeekabel
10-4-2018 Vernietig je laptop en telefoon na je reis
9-4-2018 Samenwerking De Groot Fresh Group en Schouw krijgt vervolg
6-4-2018 Nu overal een lekker bakje koffie
6-4-2018 Aankopen via smartphone in de lift
6-4-2018 'Workplace' van Facebook handig in tijden van avocadotekort
5-4-2018 Taalbarrières niet langer een probleem voor internationale handel
5-4-2018 Stimuleren gebruik GS1 standaarden in versketen
4-4-2018 Britse bananenrijper bundelt krachten met softwarebedrijf activeIT