Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Complete bedrijfssoftware voor kleine voedingsmiddelenbedrijven

Schouw Informatisering introduceert Foodware Lunchbox

Gisteren bracht Schouw Informatisering een standaard bedrijfssoftware pakket op de markt voor kleine voedingsmiddelenbedrijven met de naam Foodware Lunchbox. Het is een food specifiek automatiseringspakket op basis van Microsoft Dynamics NAV, dat in de Cloud of op een eigen server wordt aangeboden. Het modulair opgebouwde pakket is gericht op 5 tot 15 softwaregebruikers en kent een abonnementsvorm van betaling. De grootste toegevoegde voor de klant zit volgens Danny Cevaal, Commercieel Directeur van Schouw Informatisering, echter in de korte implementatietijd: "Onze ervaring met 250 implementaties bij food bedrijven is verwerkt in standaard software templates. Wij weten welke basisinrichting u nodig heeft en deze bieden wij dan ook kant en klaar aan."

De afgelopen jaren kreeg Schouw Informatisering steeds meer aanvragen van kleinere voedingsmiddelenbedrijven die over willen stappen van hun beperkte boekhoudsoftware naar een bedrijfsbreed software pakket (ERP). Danny Cevaal: "Veel familiebedrijven, met vaak een specialistisch assortiment, informeren naar de mogelijkheden en kosten van ERP. Ze missen in hun huidige software vaak belangrijke functionaliteiten, zoals Kwaliteit, Logistiek, Productspecificaties, Productieplanning, EDI en SSCC-labeling. Qua budget maken ze dan een vergelijk met software voor boekhouding en concluderen dat ERP te duur voor ze is. Ook al zien ze de voordelen van één standaard pakket voor al hun bedrijfsprocessen wel in."

Om deze doelgroep met een betaalbaar ERP-pakket te kunnen bedienen, heeft Schouw Informatisering een light-versie van Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware ontwikkeld, die kant-en-klaar wordt aangeboden. Met dit pakket besparen voedingsmiddelenbedrijven aanzienlijk op implementatietijd en daarmee ook op uitgaven. Danny Cevaal: "Je kunt snel aan de slag met Foodware Lunchbox. De software wordt geleverd met vooraf ingerichte databases. Deze templates zijn gebaseerd op vergelijkbare voedingsmiddelenbedrijven in het MKB-segment, waar de software al gebruikt wordt. Zo komt er geen kostbaar maatwerk aan te pas. Dit scheelt ook aanzienlijk in de implementatietijd."

Op www.foodwarelunchbox.nl kan men een food specifiek ERP-pakket naar eigen keuze samenstellen en een offerte aanvragen. Er zijn twee basispakketten waar uit kan worden gekozen: Het Handelspakket (handelen en ompakken) en het Productiepakket (eigen producten). Daarnaast heeft men de mogelijkheid om aanvullende functionaliteit te kiezen voor de modules in het basispakket. Tot slot kan men modules kiezen die ondersteuning bieden aan specifieke eisen en wensen, zoals EDI, Business Intelligence, RF-scanning, Productspecificaties, MRP/MPS-berekeningen en Weegartikelen (duale eenheden). Danny Cevaal: "Er is een grote keuze aan standaard functionaliteit en we bieden food bedrijven de mogelijkheid om het zelf samengestelde pakket een maand lang gratis online uit te proberen."
 

Publicatiedatum: 10-1-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 “Machinaal verpakken van blauwe bessen beter voor kwaliteit”
16-1-2018 Aantal betalingen via iDEAL stijgt met een derde in 2017
16-1-2018 Nieuw irrigatiesysteem 'Metis'
15-1-2018 Software om lokale voedselketen te stimuleren
15-1-2018 Zo komen Chinezen aan hun likes....
11-1-2018 Mediane introduceert mobiele app
10-1-2018 Satellieten helpen Zuid-Afrikaanse telers water efficiënt te benutten
10-1-2018 Wie wordt de disruptive in de AGF-sector?
8-1-2018 Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen
4-1-2018 Cegeka voorziet Lamb Weston/Meijer van digitale werkplek
2-1-2018 Zespotige robots detecteren rijp fruit
2-1-2018 Maak van je auto een rijdend kantoor
22-12-2017 Oplossing voor drie veel voorkomende IT-vraagstukken uit de foodbranche
22-12-2017 Toekomstmuziek: met je smartphone meten hoe vers voedsel is
20-12-2017 "Belang cybersecurity werd afgelopen jaar duidelijk"
20-12-2017 The Greenery zet Ctac iPaaS-platform in voor vernieuwing telerapplicaties
19-12-2017 "Onze software maakt Excel overbodig bij verwerken van AGF-data"
18-12-2017 Pickingcentra zonder personeel de toekomst?
15-12-2017 "Onze volledige personeelsregistratie zit in het systeem"
13-12-2017 Consumentenbond: koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016