Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakkingsbedrijf zet eerste stap in AGF-sector

Mobiele verpakkingslijn voor stazakken handfruit en snackgroenten

Budelpack Poortvliet ontwikkelt momenteel een mobiele verpakkingslijn voor handfruit en snackgroenten. De eerste verpakkingstechniek die zal worden ingezet is de stazak. In deze verpakkingsvorm kunnen o.a. druiven, cherrytomaatjes, snack-paprika's , snackkomkommers en kiwi's worden verpakt, in uiteenlopende formaten en gewichten. Met deze ontwikkeling haakt Budelpack in op de toenemende behoefte van consumenten om producten gemakkelijk mee te kunnen nemen als ook de behoefte van telers en importbedrijven om een onderscheidende en aantrekkelijke verpakking te bieden. Volgens planning zal de mobiele verpakkingsunit medio 2014 gereed zijn.

Met deze dienstverlening komt Budelpack naar de door de opdrachtgever gewenste locatie met een mobiele verpakkingsunit. In deze unit is de stazakkenverpakkingslijn bedrijfsklaar geïnstalleerd. Afhankelijk van de situatie ter plaatse kan er direct vanuit de unit verpakt worden of wordt de verpakkingslijn uit de unit gereden en bijvoorbeeld in het warehouse van de opdrachtgever geïnstalleerd, voor zo kort of zo lang als nodig is. Budelpack levert tevens de machine-operator, inpakkers en de benodigde verpakkingsmaterialen. Ter plaatse wordt het product verpakt in stazakken, vervolgens in de gewenste omverpakking en op pallets gestapeld. Het verpakte product gaat daarna direct terug het warehouse in.

Lage kosten, laag risico, geen logistieke bewegingen, wisselende verpakkingen
Deze dienstverlening biedt de telers, handelaren en importhuizen de gelegenheid om onderscheidende verpakkingen aan de markt te bieden tegen een laag risico, lage kosten en hoge flexibiliteit. "Gezien de seizoensmatigheid in de AGF-sector is een investering in eigen machines veelal niet lonend in verband met beperkte volumes en een niet-constante bezetting", zegt Peter Nieuwkerk, Managing Director van Budelpack Poortvliet B.V.. "Budelpack On Site is een dienstverlening die flexibel inzetbaar is, op afroep, en alleen kosten met zich meebrengt als de dienst wordt ingezet. Morgen hier, overmorgen daar. Op elke locatie."

Bij gebleken succes ligt het in de planning om het aantal aangeboden verpakkingstechnieken in de toekomst uit te breiden. Innovatie product-/verpakkingscombinaties zullen daarbij de centrale drijfveer zijn.

Over Budelpack
Budelpack verpakt jaarlijks 200 miljoen houdbare voedingsmiddelen in vaste, vloeibare, poeder- en korrelvorm, in flexibele, vormvaste, kartonnen en innovatieve verpakkingen. Met de ontwikkeling van Budelpack On Site wordt de eerste stap gezet voor een nieuwe verpakkingstak in de AGF-sector. Budelpack neemt verpakkingszorgen, capaciteitsproblemen en investeringsrisico's bij producenten en retailers weg en voegt onderscheid, gebruiksgemak en/of kostprijsverbeteringen aan hun producten toe.

Voor meer informatie:
Peter Nieuwkerk
Budelpack Poortvliet BV
Paasdijkweg 15
4693 RE Poortvliet
T +31 (0) 166 619956
p.nieuwkerk@budelpack.com
www.budelpack.com

Publicatiedatum: