Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Butter Group produceert 300e onderlosser

De Butter Group, gespecialiseerd in het transport van los gestorte agrarische producten, bouwt zijn onderlossers sinds een aantal jaren in eigen beheer. Deze week wordt in Dronten de 300e onderlosser met gepatenteerd W-concept geproduceerd.

Zo'n 8 jaar geleden besloot de Butter Group een eigen onderlosser te ontwikkelen. Met succes. Al 299 Butter onderlossers met gepatenteerd W-concept gingen de weg op. Nu volgt de 300e. Het totale wagenpark van de groep bestaat nu uit ruim 400 onderlossers en 310 trucks.




Kenmerkend voor de Butter onderlossers zijn, naast het W-concept, het lage eigen gewicht en de dubbele valbreker. Het eigen gewicht van de onderlossers is slechts 5.000 kg waardoor het laadvermogen groter is dan bij andere onderlossers. De dubbele valbreker verkleint het risico op productbeschadiging tijdens het laden. Ook de geïsoleerde laadbak draagt bij aan optimale productbescherming. Bovendien kan bij lage temperaturen langer doorgereden worden.

De productie van eigen onderlossers gaat gestaag door. Marc Nijdam, algemeen directeur van de Butter Group: "Onze onderneming is hard gegroeid en ook de komende jaren staan in het teken van groei. Om dat mogelijk te maken, wordt geïnvesteerd in extra onderlossers en trucks. We hebben onlangs 65 nieuwe trucks met schonere euro-6 motoren aangeschaft. In combinatie met de lichtgewicht Butter onderlossers wordt zo de laagst mogelijke CO2-emissie per vervoerde ton behaald. Daarmee zijn we koploper in de markt van transport met onderlossers."

De Butter Group is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in het transport van los gestorte agrarische producten in Europa. De trucks rijden 7 dagen per week en vervoeren jaarlijks ruim 3 miljoen ton. Via het Butter TPF Extranet kunnen klanten hun transportopdrachten volgen en vrijwel direct beschikken over de CMR-vrachtbrieven en weegbonnen.

De Butter Group beschikt over een uitgebreid netwerk in Europa met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije.

Publicatiedatum: