Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Symach Palletizers overgenomen door Thiele Technologie

Op 1 maart 2014 heeft Thiele Technologies, Inc., een divisie van Barry-Wehmiller Companies, Inc., de overname van SYMACH Palletizers BV (SYMACH) afgerond.  Thiele Technologies, dat zijn hoofdkantoor in Minneapolis, Minnesota (VS) heeft, is een prominente leverancier van machines voor primaire en secundaire verpakkingen en levert een compleet assortiment apparatuur voor het snel vullen en palletiseren van zakken, het inpakken en palletiseren van dozen en het in karton verpakken en bundelkrimpen van producten. Daarnaast levert het bedrijf positionerings- en invoeroplossingen en -systemen voor de verpakkings-, drukwerk- en postbezorgingssector.SYMACH wordt een volle dochter van Thiele Technologies. Aan de marketing en distributie van producten zal niets veranderen, terwijl binnen de bestaande locaties van Thiele de wereldwijde distributie- en uitvoeringscapaciteit zal worden uitgebreid.
De apparatuur van SYMACH houdt voor zowel de Flexible-divisie als de Rigid-divisie van Thiele Technologies een uitbreiding van het aanbod in. De Flexible-divisie van Thiele verwerkt in zakken verpakte producten, variërend van meelmengsels tot en met aarde en dierenvoeding. De toevoeging van SYMACH versterkt de capaciteit van Thiele als leverancier van complete zakverwerkingsoplossingen voor de industriële markten. Door de weeg-, zakvul- en zaksluitoplossingen van Thiele te combineren met de palletiseer- en wikkeltechnologie van SYMACH, zal Thiele nog beter in staat zijn om de mondiale markten te bedienen.

De Rigid-divisie van Thiele richt zich op verpakte producten, waaronder kartonnen dozen en trays verwerkende apparatuur die vaak in de landbouwsector wordt gebruikt. SYMACH is een belangrijke leverancier van apparatuur voor het palletiseren van zakken of dozen met landbouwproducten, inclusief producten die meer aandacht vragen, zoals aardappelen en uien. Thiele heeft een speciale productievestiging in Reedley, Californië en geniet een sterke positie op de markt voor vormings-/vouwmachines voor (golf)kartonnen trays en dozen voor landbouwproducten.

"De SYMACH-teams voor verkoop en service blijven bestaan en zullen zich ook in de toekomst blijven inzetten voor een optimale dienstverlening. Wij zijn van mening dat de combinatie van Thiele en SYMACH tal van mogelijkheden zal opleveren om de kracht en expertise van beide organisaties te benutten en zodoende al onze klanten geavanceerde verpakkings- en automatiseringsoplossingen te kunnen bieden", besluit CEO Larry Smith van Thiele Technologies, Inc.

Publicatiedatum: 7-3-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-3-2018 Rugpijn door dozen schuiven? Cobot en exoskelet komen te hulp
14-3-2018 Transparantie in het uitprijzen
14-3-2018 Operators getraind bij Boix Europe
12-3-2018 20 miljoen zakken door palletiseerder bij Wiskerke Onions
12-3-2018 Hoger beroepszaak om belastingplicht sapmachines
9-3-2018 Multihead gekoppeld aan nieuwe robottechnologie
8-3-2018 Alberts Smoothie Station wint award voor Best technology innovation
6-3-2018 Sleever met drie verpakkingen
27-2-2018 TOMRA neemt BBC Technologies volledig over
23-2-2018 Amerikaans appelpakstation installeert efficiëntere verpakkingslijn
22-2-2018 Een sorteermachine voor elk product
20-2-2018 Verpakkingsmachine wint gouden Foodtec Award 2018
13-2-2018 Laser een van de schoonste manieren van coderen
12-2-2018 "Multifunctionele wegers met clippers zorgen voor uniformiteit in machinepark"
7-2-2018 Menno de Boer nieuwe projectmanager ILPRA Benelux
6-2-2018 Unitec levert grote kersensorteerlijn in Chili op
2-2-2018 Nieuwe avocado-bewerkingslijn voor conveniencemarkt
2-2-2018 Dronken ontwerper of een ingenieus idee?
30-1-2018 AGF producten langer houdbaar verpakken
25-1-2018 "Snellere, effectievere en consistentere sortering AGF mogelijk"