Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Rose Lily

Club Echalote wil Franse sjalot met nieuw merk meer elan geven

De sjalot wordt steeds meer gewaardeerd door de consument in Europa. Het verbruik neemt jaarlijks flink toe. In Frankrijk is de sjalot bij iedereen bekend, maar de consumptie stabiliseert echter op ruim een pond per hoofd van de bevolking. Gaat een nieuwe verpakking met het merk "Rose Lily" meer elan geven aan de sjalot in Frankrijk?

De sjalot in Frankrijk
In 2012 hebben de belangrijkste telers en verpakkers in Frankrijk een "Club Echalote" (sjalottenclub) opgericht, met als doel de zaaisjalot meer onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren in geheel Frankrijk. De gemiddelde consumptie in Frankrijk stijgt weliswaar niet meer, maar in het noorden en het zuiden worden nog niet zo veel sjalotten gegeten als in Bretagne en centraal Frankrijk. Het verbruik wordt dus niet bepaald door de landgrenzen maar meer door de gewoonte van het gebruik. Ook speelt mee dat er bijvoorbeeld in het noorden meer uien worden gebruikt en in het zuiden meer knoflook.



De club Echalote
De club Echalote wil zich meer onderscheiden met het nieuwe merk "Rose Lily" dat onlangs in de markt is gezet. De zeer fraaie verpakking heeft een mooi nieuw logo gekregen dat zorgt voor een dynamische uitstraling naar de consument. De club Echalote wil zich verder ontwikkelen samen met een aantal partners uit de keten, waarbij service en een goed onderbouwde communicatie de basis zijn. De eerste tests met de verpakking Rose Lily in de belangrijkste supermarkten lijken veelbelovend. Op het label van het zakje "Rose Lily" sjalotten staat een QR-code vermeld, die direct verwijst naar de Franse website www.echalotes.com. Buiten Frankrijk ligt er meestal maar één soort verpakking in de schappen, maar in Frankrijk zelf zien we een grote verscheidenheid en tevens een enorm verschil in prijzen. Dit varieert van discount prijzen tot het "haute gamme"(hoogste prijssegment). Door de hoge kwaliteitseisen is de Rose Lily zaaisjalot langer bewaarbaar en nu zelfs jaarrond leverbaar.

De sjalot wordt in Frankrijk als "condiment" (smaakmaker) zeer gewaardeerd en wordt als vanzelfsprekend in veel gerechten in de Franse keuken gebruikt. Sjalotten liggen in alle supermarkten in het schap en is in de huishoudens ook altijd aanwezig, zoals bij ons zout en peper. De sterk verbeterde kwaliteit van de sjalot zorgt er voor dat de sjalot nu het hele jaar door beschikbaar is.

Op de Fruitlogistica (belangrijkste AGF beurs) is de nieuwe verpakking van Rose Lily in een aantal stands van Franse telers/verpakkers getoond. In verschillende stands op de beurs werd speciaal aandacht besteed aan de sjalot met de "Rose Lily" verpakking. Ter promotie waren er eigengemaakte sjalottenhapjes te proeven.

In Nederland neemt de consumptie van de sjalot nog steeds toe en in bijna alle supermarkten zijn ze te vinden. Op de website www.sjalot.nl zijn veel recepten met sjalotten te vinden. Hier vind je o.a. de lekkerste recepten met sjalot of kun je een eigen menukaart maken.

Bon appétit!

Bron: Sjalot.nl

Publicatiedatum: 24-3-2014

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-11-2017 Bijeenkomst wereldwijde uiensector in Albacete, Spanje
22-8-2017 Uireka presteert eerste resultaten
11-8-2017 Gratis Frongo's tijdens Meerpaaldagen
14-6-2017 Uiensector toont duurzame toekomstplannen gemeente Dronten
18-5-2017 Vidalia-uien in nieuw jasje
14-4-2017 Vidalia uien viert vijfentwintigste verjaardag
30-1-2017 Op zoek naar de superui
20-1-2017 Uien snijden? In de spiraalsnijder ermee
16-1-2017 Erik Waterman op Radio 1 journaal over positie Nederlandse ui
23-8-2016 "Ui door de jaren heen één van de best renderende gewassen"
8-7-2016 FhTrade sponsort Ronde van Kloosterburen
27-6-2016 Meer dan 1.000 bezoekers bij Open Dag Van Meir
9-5-2016 Red Bull geeft ook de Waterman-uien vleugels...
18-4-2016 Knoflook helpt tegen puisten
4-4-2016 Ui voor volle wenkbrauwen
10-3-2016 Australische minister-president eet geen rauwe uien
9-3-2016 Video: hoe je een ui snijdt zonder te huilen
12-1-2016 Smit's Uien verlengt contract Sky Lounges ADO Den Haag tot 2019
27-11-2015 "Knoflook maakt mannen sexy"
27-11-2015 Stichting Juunrenne zoekt 26.000 euro voor behoud oude uienopslag