Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In sommige groenten zijn de Belgen gewoon beter"

De Feijter AGF blijft groeien dankzij prijsbewuste klant

Tholen - Ondanks dat er veel wordt geklaagd in de sector verloopt de verkoop bij De Feijter in Terneuzen naar tevredenheid. "Het eerste kwartaal is al bijna om en dat is goed verlopen", vertelt eigenaar Jeroen De Feijter. De Feijter AGF is de grootste AGF-specialist in Nederland en wordt ook wel 'Het Boertje' genoemd. "Gelukkig hoeven wij nog niet mee te doen met het geklaag. We groeien eigenlijk nog steeds in alle richtingen en als het dit jaar op deze manier doorgaat mogen we niet mopperen."

 

Prijsbewust

Jeroen merkt wel dat de consument steeds prijsbewuster wordt. "Dat is zeker in ons voordeel. Vroeger moest ik echt iedere week de supermarkten langs om te zorgen dat we er ruimschoots onder bleven, maar sinds de supermarktoorlog is dat veranderd. De supers hebben de prijzen van versproducten toen wel wat verhoogd. Dat is in ons voordeel. Onze concurrentiepositie wordt dan een stuk makkelijker."
De Feijter is gevestigd aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen. "We zitten aan een drukke weg en hebben daar sinds kort een groot spandoek opgehangen. Dat kunnen we regelmatig wisselen en zo wordt telkens een ander product in de kijker gezet. Daarmee trek je veel passanten. Sinds dat spandoek er hangt, heb ik veel nieuwe gezichten over de vloer."



Groenten uit Belgiƫ

Hij geeft aan dat ze in de loop der jaren steeds meer zelf zijn gaan inkopen. "We gaan steeds meer naar de veilingen. Dat werkt heel goed. We halen ook meer en meer uit Belgiƫ, met name de groenten. Het is misschien erg om te zeggen, maar van sommige groenten zoals prei is de kwaliteit van de Belgische producten gewoon beter. Hetzelfde geldt voor witloof en sla. Ook daarin zijn de Belgen beter dan wij."

 

Volgens de handelaar loopt de handel op het moment naar wens. "We hebben echt een goed voorjaar. Iedereen is lekker blijven komen. Je merkt dat de klanten zin krijgen in de lente. Ze pakken bijvoorbeeld spinazie, radijs, komkommer en sla." Jeroen vindt het ook belangrijk dat er in de winkel een beetje leven in de brouwerij is door middel van demonstraties of bepaalde machines. "We proberen veel nieuwe dingen uit. Zoals twee jaar geleden de automatische ananasschiller, de Pine-o-matic. Het eerste jaar verliep het echt succesvol, het tweede jaar liep het enorm terug. Misschien was het toch de nieuwigheid. Nu hebben we de machine alleen nog staan op de drukkere dagen bij mooi weer." Daarnaast staat er ook een machine om sinaasappelen te persen in de winkel. "Die is meer succesvol dan de ananasschiller."



De Feijter blijft groeien. "Ook ons biologische assortiment breidt steeds verder uit. Dit is uitgestald in een aparte hoek van de winkel en trekt behoorlijk wat mensen. Het zijn met name kruidenierswaren. Voor AGF loopt het niet over. Al met al wordt het langzamerhand wel steeds krapper en uitbreiden zal een volgende stap zijn. Maar daarbij hebben we natuurlijk wel de medewerking van de gemeente nodig."


De toekomstige groenteboertjes

Voor meer informatie:
De Feijter AGF BV
Jeroen de Feijter
Guido Gezellestraat 21-23
4536 HG TERNEUZEN
tel. (+31)115-612118
fax. (+31)115-617776
info@het-boertje.nl
www.het-boertje.nl