Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fred Kloen: "De markt is nog lang niet uitontwikkeld"

OTC-Holland viert 10-jarig jubileum

Organic Trade Company Holland viert 1 april 2014 haar 10-jarig jubileum. OTC-Holland, im- en exporteur van biologische groenten en fruit uit binnen- en buitenland, is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 22 medewerkers met locaties in Nederland, België en Amerika. Aan het hoofd staan Fred Kloen en Edward Out. Dit jaar vieren zij ook hun 12,5 jarig biologisch ondernemerschap. 12,5 jaar geleden: jong, ambitieus en vol ideeën. Door de veranderende biologische markt toentertijd, dachten ze allebei: "Dat kan anders, dat kan beter." En zo geschiedde...

Jong en ambitieus
Fred en Edward, beide als twintigers per toeval in de biologische sector gerold. Fred als verkoper en Edward als inkoper. Door hun gezamenlijke interesses, passie voor het vak en vertrouwen in de ontwikkeling en professionalisme van de biologische sector, ontstaat er een hechte band welke later de basis vormt voor het starten van een eigen bedrijf: Tellus Produce B.V. 


Fred Kloen en Edward Out


 
9/11
In het voorjaar van 2001 wordt het zaadje gezaaid voor een langdurige en succesvolle samenwerking en na een gedegen voorbereiding wordt op 3 september 2001 Tellus Produce opgericht. Nog geen week later vliegen er twee vliegtuigen de Twin Towers in. De beursval, een sterk verminderd consument vertrouwen, heeft enorm veel impact op de economie, maar krijgt geen vat op de biologische sector. Het eerste bewijs dat de biologische markt ook in een neergaande conjunctuur stand houdt, sterker nog, verder groeit... Op 1 april 2004 fuseert Tellus Produce met Trabana (onderdeel van Tradin Organics) en wordt OTC-Holland opgericht. De fusie leidt direct tot assortimentsverbreding en blijkt een spin-off te zijn voor snelle groei en verdere professionalisme van OTC. In 2008 komen, na de verkoop van Tradin aan Sunopta, de aandelen van OTC weer in handen van Edward Out en Fred Kloen en wordt de stijgende lijn doorgetrokken.

Alternatief versus hip
Waar 15 jaar geleden beschikbaarheid en kwaliteit van biologische producten de beperkende factoren vormden en biologische producten veelal aftrek vonden bij "organic believers", kunnen we inmiddels concluderen dat biologische producten niet meer weg te denken zijn uit het schap, er goed uit zien, eerlijk en hip zijn! Door een stijgend bewustzijn en de toenemende kennis over voeding bij de consument, heeft de biologische markt, evenals OTC-Holland, de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt.

Toen en nu
De biologische markt heeft zich de laatste jaren enorm geprofessionaliseerd. Lijnen tussen producent en eindafnemer zijn korter geworden en er zijn substantieel meer producten beschikbaar gekomen. Waar 10 jaar geleden bij OTC-Holland groenten en fruit uit Nederland en België de basis vormden, is het assortiment inmiddels ver uitgebreid en heeft OTC-Holland letterlijk en figuurlijk grenzen moeten verleggen. De toenemende vraag naar een breed en jaarrond assortiment heeft ertoe geleid dat OTC-Holland inmiddels actief is over de hele wereld.
 
Toekomst
Fred Kloen ziet de toekomst zeer positief tegemoet: "De markt is nog lang niet uitontwikkeld en samen met onze medewerkers, leveranciers en klanten kunnen wij deze boeiende markt op duurzame wijze naar het volgende niveau brengen. Wij willen onze marktpositie verder verstevigen en ons serviceniveau verder verhogen. Te denken valt aan distributie, verpakken, een digitale portal waarmee leverancier/afnemer relevante documentatie kan inzien. OTC-Holland wil een volwaardige partner zijn voor zowel retailer als bio-specialist. Na een periode van 5 jaar crisis lijkt het einde van de tunnel in zicht. Een periode van economische malaise die evenals na 9/11 ook nu weer geen vat krijgt op de sector en op OTC-Holland. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst." De directie van OTC-Holland wil tot slot graag even stil staan om een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van OTC-Holland van harte te bedanken en de hoop uit te spreken dat we met elkaar nog lang mogen genieten van en in deze mooie markt! Zonder onze medewerkers, leveranciers, klanten en dienstverleners hadden we dit jubileum niet kunnen bewerkstelligen.
 

Voor meer informatie:
OTC-Holland
Bronsweg 7
8211 AL Lelystad
info@otcholland.com
www.otcholland.com


Publicatiedatum: 31-3-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Daisy Girl best verkochte bio-appelmerk in de VS
21-9-2017 Chinese Fuji appelen weer op de markt
20-9-2017 "Respect voor milieu voorwaarde voor succes op Noord-Europese markt"
20-9-2017 Poolse Bio Planet ziet omzet in augustus met 7% groeien
18-9-2017 Zwitserland: veel vraag naar bio-kruiden deze zomer
15-9-2017 Ook Aldi en Lidl achter convenant voor meer resistente bio-aardappelrassen
15-9-2017 Peter van der Schoot nieuwe voorzitter Comité Bio GroentenFruitHuis
12-9-2017 Meer dan 6.000 biologische producten bij Alnatura
11-9-2017 Duitsers geven meer geld uit aan bio
8-9-2017 Liquidseal nu ook te gebruiken op biologisch fruit
7-9-2017 Afzet biologische fruit in VS +12%
6-9-2017 "Bio-consument gaat af op onderbuikgevoelens"
6-9-2017 "Kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden"
6-9-2017 VS: AGF verkoop valt tegen - biologisch verdubbeld
4-9-2017 "In 30 jaar nog nooit een product geschrapt"
4-9-2017 Veilige bio-import uit derde wereldlanden met TRACES
1-9-2017 Bio steeds vaker de norm
1-9-2017 Zweedse importeur koopt alleen biologische gember in
1-9-2017 Frankrijk: "Buitensporige" marges op biologische groenten en fruit
31-8-2017 Bio-appel Natyra opvallend lang houdbaar