Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gespecialiseerd in aardappelen, uien en vollegrondsgroenten

Robert Sijm en Maurice Ott starten Simba Vegetables

Tholen - Vanaf vandaag gaat in Zwaagdijk-Oost het vollegrondsgroentenhandelsbedrijf Simba Vegetables van start. Het nieuwe handelsbedrijf is een samenwerking tussen Sijm Agro bv en Maurice Ott, die de laatste twee jaar werkzaam was bij Flevotrade Dronten. Het nieuwe handelsbedrijf neemt de verkoop van de groenten van Sijm Agro op zich en koopt daarnaast producten in bij andere telers. Het assortiment zal bestaan uit uien, aardappelen, wortelen, koolsoorten en Hollandse bloemkool en broccoli.



Sijm Agro teelt al jaren aardappelen, uien en wortelen en heeft ook een sorteer- en pakstation voor aardappelen en uien. Bij Robert Sijm kriebelde het al een paar jaar om naast de teelt- en verwerkingsactiviteiten van Sijm Agro een handelsbedrijf op te starten. In januari benaderde hij Maurice die met veel plezier werkte bij FlevoTrade, maar bij wie ook altijd de ambitie was om voor zichzelf te beginnen. Ook de reistijd vanaf zijn woonplaats Hoorn speelde een belangrijke rol in deze keuze.

Maurice verwacht dat er zeker ruimte is voor een nieuwe speler in de vollegrondsgroentehandel. "Ik heb inmiddels meer dan tien jaar ervaring in deze handel en een breed netwerk opgebouwd. We willen ons onderscheiden door écht in te spelen op de behoefte van de klant, waarbij we aandacht hebben voor details."

Simba Vegetables zal zich met name richten op klanten binnen de EU met een focus op Engeland, Ierland, Scandinavië en Oost-Europa. Maurice verwacht dat uiteindelijk zo'n 20% van het totale productvolume zal worden aangevoerd door Sijm Agro en de rest wordt betrokken van derden. "Met dank aan onze contacten kunnen we de producten aanbieden in alle gewenste maten en verpakkingen."

Het nieuwe handelsbedrijf houdt kantoor op het terrein van Sijm Agro. Gekozen is voor het automatiseringspakket GreenCommerce van Jem-id. Simba Vegetables is GlobalGAP-gecertificeerd en de HACCP-certificering is op komst. "Ik heb alle vertrouwen in de toekomst. We hebben ons bedrijf opgezet met een gezonde bedrijfsstructuur. Leveranciers kunnen daarbij desgewenst een kredietverzekering aanvragen. We merken dat daar steeds meer vraag naar komt."

Voor meer informatie:
Simba Vegetables bv
Zwaagdijk 149
1684 ND Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-745392
Fax: 0228-584144
maurice@simbavegetables.nl
robert@simbavegetables.nl
www.simbavegetables.nl