Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ooit begonnen met sorteren van peren

Softwarebedrijf Ellips viert 25-jarig bestaan

Ellips, ontwikkelaar van software voor de selectie en sortering van fruit en groente, viert begin april haar 25-jarig bestaan. In de afgelopen 25 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven op het gebied van sortering. Ellips heeft in de afgelopen 25 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Erwin Bakker, Managing Director Ellips: "Ooit is Ellips begonnen met de sortering van peren. Peren werden tot dat moment voornamelijk met de hand gesorteerd. Toen ik dat zag, wist ik: dat kan én moet anders! Al snel volgden de eerste klanten. Inmiddels is de software van Ellips inzetbaar voor de sortering van uiteenlopende soorten groente en fruit: van citrus tot kersen, van uien tot asperges…"

Met het team wordt dagelijks gewerkt aan software voor bedrijven over de hele wereld. Daarnaast is Ellips continu op zoek naar de beste camerasystemen en verlichting om zo het selectieproces van fruit en groente verder te verbeteren. Volgens Bakker heeft juist die combinatie tot succes geleid: "Wij zoeken naar de beste hardware, zodat wij ons volledig kunnen richten op de ontwikkeling van sorteringssoftware. Deze focus heeft ertoe geleid dat wij een product in de markt hebben gezet dat veel nauwkeuriger is dan dat van de concurrentie. Uitstapjes (o.a. automatische vignetregistratie) buiten de core business maken we zo min mogelijk. Juist omdat we onze voorsprong met de sorteringssoftware graag behouden."

Door haar focus weet Ellips goed te presteren. Bakker: "Jaarlijks groeien wij enkele tientallen procenten, ondanks de economisch moeilijke tijden. Dit weten wij te bereiken door vooruit te blikken. Op het moment dat wij ons realiseerden dat de machinebouwer het moeilijk zou krijgen, zijn we ons meer gaan richten op het upgraden van bestaande (ook concurrerende) machines. Ook hebben we een machinebouwer in 2011 nieuw leven ingeblazen. Anno 2014 is Elisam een gezond, winstgevend bedrijf. Daarnaast houden we goed in de gaten welke landen in opkomst zijn. Langzamerhand vergroten we zo ons afzetgebied – en met succes!"

Voor meer informatie:
Ellips
Judith Steinmeier
Tel: +31 (0) 40 - 245 6540
judith.steinmeier@ellips.com.
Publicatiedatum: