Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel kwaliteitsmensen present op AQS Kennisdag Groenten & Fruit

Een grote groep, voornamelijk bestaande uit keurmeesters, kwaliteitscontroleurs en kwaliteitsmanagers heeft deelgenomen aan de AQS-Kennisdag Groenten en Fruit op 8 april jl.



De afzonderlijke dagdelen begonnen met een toelichting op de meest recente ontwikkelingen binnen de Algemene- en Specifieke Handelsnormen. Tijdens deze presentatie was het recent gepubliceerde "interpretatiedocument Algemene Handelsnorm" een belangrijk aandachtspunt.



Vervolgens werden de deelnemers verzocht de uitgestalde productmonsters zelfstandig te beoordelen. De in totaal 200 productmonsters met ziekten en gebreken waren verdeeld over vier producttafels, te weten vollegrondsgroenten, glasgroenten, hard- & zachtfruit en citrus & steenfruit. In het bijzijn van de Specialist Kwaliteitszaken van het KCB werden de productmonsters vervolgens door de AQS docenten besproken, hetgeen tot boeiende en zinvolle discussies leidde. Het nut van deze Kennisdag werd bewezen door de uitgebreide discussies over toelaatbare gebreken in klasse I of II, evenals de discussies over de benadering van ernstige- of cosmetische gebreken. De stelling dat tijdens de keur het mes een belangrijk attribuut is om de eventueel aanwezige inwendige gebreken op te sporen werd uitgebreid toegelicht, hetgeen bij sommige deelnemers heeft geleid tot nieuwe inzichten. Alleen al om deze reden was het een Kennisdag zoals een Kennisdag is bedoeld!

In 2015 organiseert AQS opnieuw een Kennisdag Groenten & Fruit. De aankondiging hiervoor zal eind 2014 op de website van AQS verschijnen (www.aqs.nl).
Publicatiedatum: