Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Vlotte afzet Nieuw-Zeelandse uien"

Tholen - De verkoop van de Nieuw-Zeelandse uien loopt goed. Dat zegt Gerard Hoekman van Mulder Onions uit Kerkrade. Hoewel uit de statistieken blijkt dat de gestuurde volumes tot week 18 naar Europa nooit zo groot waren, zijn er nauwelijks voorraden op de markt. "Een groot verschil met deze periode vorig jaar, alles wordt snel verkocht", zegt de importeur.


 
Hij verklaart de goede verkoop mede doordat de Nederlandse uien successievelijk wat duurder moeten worden, terwijl de kwaliteit in veel gevallen wel te wensen overlaat. "Ik verwacht dat de Duitse markt vrij snel volledig overgaat op Nieuw-Zeelandse uien. Wij hebben ze zelfs al naar Zweden verkocht en dat is voor deze tijd van het jaar echt een unicum."


 
Concurrentie van importuien uit andere gebieden is er niet veel. "Tasmaanse uien zijn er wel, maar net genoeg om aan de afspraken te voldoen. Ook uit Chili komen er weinig uien binnen en uit Argentiniƫ al helemaal niet. Zij kunnen lokaal meer geld maken en dat is aantrekkelijker dan kwaliteitsproblemen te riskeren als ze uien naar Europa sturen. Zuid-Afrikaanse uien worden nog naar Spanje geƫxporteerd, maar daar is het eigenlijk te laat voor. Dat kun je tot begin maart doen, maar dan moet je snel stoppen, want dan worden ze kaal", besluit Gerard.