Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting Bionext sluit 2013 af met bescheiden positief resultaat

Stichting Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische en duurzame sector, heeft in 2013 een zeer bescheiden positief resultaat geboekt van 4.445 euro op een gerealiseerde begroting van bijna 1,5 miljoen euro. Ondanks de druk op enkele consumentenprojecten is de omzet ten opzichte van 2012 met slechts 38.700 euro gedaald. Door de continuering van de financiering vanuit alle ketenschakels en het van start gaan van een aantal nieuwe projecten en promoties zijn de inkomsten grotendeels op peil gebleven. De projectkosten zijn ten opzichte van 2012 gelijk gebleven, de overige stichtingslasten zijn lager uitgevallen. Vooral de personeelskosten zijn verder afgenomen. Voor de organisatie zijn momenteel nog 17 mensen werkzaam. De overige kosten zijn vrijwel gelijk gebleven.

Met de continuering van de algemene financiering vanuit ketenpartijen, met ook in 2014 weer een bijdrage van de overheid en uitbreiding van de project­financiering zoals de organisatie van de Bio beurs 2015 en de start van een nieuw consumentenproject, is de begroting voor het komend jaar op orde en wordt een aanzienlijke verbetering van het positief nettoresultaat verwacht.

Zie voor meer informatie het jaarverslag 2013 van Bionext.


Bron: Bionext
Publicatiedatum: