Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstwerkzaamheden Troy zijn gestart

De eerste percelen met de overwinteringsplantuien Troy worden sinds vorige week geoogst. Na een zachte winter en een warm en groeizaam voorjaar konden de eerste percelen met Troy eind vorige week al worden geoogst.

De percelen die deze of komende week worden geoogst zijn allemaal rond half oktober geplant. De iets later geplante percelen zullen kort daarop volgen. Enkele weken geleden vonden we al enkele Troy uien met een maatsortering van 60 en 70 mm in de percelen. Opbrengsten van 50-55 ton bruto zijn geen uitzondering dit jaar. Troy onderscheidt zich in dit segment vanwege de mooie huidkwaliteit. De uien hebben mooi gelijkmatig kunnen groeien waardoor er veel grove uien te oogsten zijn. "Er zitten mooie grove uien onder", aldus een Troy teler, die ook al voor komend seizoen de plantuien heeft besteld. "Door overwintering Troy te telen ben ik vroeg aan de markt en meestal is er dan al vraag naar verse uien."


Foto-impressie van Troy. In Mariahoop (Limburg) wordt geoogst voor Van Meir Uien B.V.
Publicatiedatum: