Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groot-Brittannië minder zelfvoorzienend in AGF

Uit een nieuw rapport dat is uitgebracht in Groot-Brittannië blijkt dat het land veel te zwaar afhankelijk is van geïmporteerde groenten en fruit van over de hele wereld. De Britse 'zelfvoorzieningsratio' toont een daling vanaf de piek van bijna 87% in de vroege jaren '90 tot slechts 68% in 2012.

Het rapport van de Britse Commissie voor Milieu, Voeding en Landelijke Zaken toont aan dat het Verenigd Koninkrijk momenteel 77% zelfvoorzienend is qua levensmiddelen die in het thuisland kunnen worden geproduceerd. Dit percentage is de laatste twintig jaar gestaag afgenomen vanaf 87%. De grootste langetermijnuitdaging voor de voedingsproductiesystemen zou de impact van extreme weersomstandigheden zijn, als gevolg van de klimaatverandering. Het rapport steunt het idee van 'duurzame intensivering' — door meer voeding te produceren met minder middelen. Opgemerkt wordt dat de opbrengst van de belangrijkste granen, zoals tarwe, al vijftien jaar niet is gestegen.

In de zomer komt er heel veel fruit uit Spanje. Later in het jaar komen ook Peruaanse asperges en Zuid-Afrikaanse en Indiase druiven naar het Verenigd Koninkrijk.

Source: voiceofrussia.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018