Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot-Brittannië minder zelfvoorzienend in AGF

Uit een nieuw rapport dat is uitgebracht in Groot-Brittannië blijkt dat het land veel te zwaar afhankelijk is van geïmporteerde groenten en fruit van over de hele wereld. De Britse 'zelfvoorzieningsratio' toont een daling vanaf de piek van bijna 87% in de vroege jaren '90 tot slechts 68% in 2012.

Het rapport van de Britse Commissie voor Milieu, Voeding en Landelijke Zaken toont aan dat het Verenigd Koninkrijk momenteel 77% zelfvoorzienend is qua levensmiddelen die in het thuisland kunnen worden geproduceerd. Dit percentage is de laatste twintig jaar gestaag afgenomen vanaf 87%. De grootste langetermijnuitdaging voor de voedingsproductiesystemen zou de impact van extreme weersomstandigheden zijn, als gevolg van de klimaatverandering. Het rapport steunt het idee van 'duurzame intensivering' — door meer voeding te produceren met minder middelen. Opgemerkt wordt dat de opbrengst van de belangrijkste granen, zoals tarwe, al vijftien jaar niet is gestegen.

In de zomer komt er heel veel fruit uit Spanje. Later in het jaar komen ook Peruaanse asperges en Zuid-Afrikaanse en Indiase druiven naar het Verenigd Koninkrijk.

Source: voiceofrussia.com

Publicatiedatum: