Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grappe de Raisins: AGF-perfectie in Knokke

"Klanten noemen ons de groenten- en fruitjuwelier"

Tholen - Sinds 1929 heeft de speciaalzaak Grappe de Raisins in Knokke-Heist zich toegelegd in het leveren van de allerbeste groenten en fruit. De familie Hannon heeft er sinds het begin op toegezien dat er enkel producten van topkwaliteit worden aangeboden. "We hebben nog steeds dezelfde filosofie als toen", vertelt eigenaar Jan Hannon. "En onze klanten eisen het ook."



Veel klanten niet uit Knokke
Momenteel is het zomer en wordt het drukker in Knokke, maar de drukste periode moet nog komen. "Het is nu een beetje de aanloop naar het hoogseizoen. Eind juli en de eerste helft van augustus is het bij ons het drukst." Er komen met name klanten bij Grappe die niet in Knokke wonen. "We hebben veel vast cliënteel en ik schat dat 75% van de klanten hier een verblijf hebben. In de winter komen ze dan een weekend en in de zomer meerdere weken. Opvallend in de zomer is de vraag naar gemaksproducten. Hoe mooier het weer, hoe makkelijker het mag zijn voor de mensen."



Convenience

De winkel in Knokke is verdeeld in diverse afdelingen. "We focussen niet op één segment, maar besteden aandacht en zorg aan alle productgroepen. Deze hebben ook allen haar eigen presentatie of meubel. Ook dat moet perfect zijn. Bij het winkelen lopen we met onze klanten mee en wordt alles in één keer afgerekend." Hij geeft aan dat ze door sommige mensen de groenten- en fruitjuwelier worden genoemd. "Ons aanbod is heel breed en we bieden alleen producten uit het topsegment. We doen hoofdzakelijk vers en verkopen groenten fruit, kazen, charcuterie en diverse bereidingen. Daarvoor hebben we ook een keuken waar drie personeelsleden voltijds convenience-producten maken, speciaal op vraag van de klant." Hij benadrukt dat hij ook alles in perfecte staat aan zijn klanten wil verkopen. "Wij bieden alleen het allerbeste en dat eisen we ook van onze leveranciers. De groenten- en fruitgroothandel Wim Tanghe belevert ons al jaren naar tevredenheid."



Correct
Volgens Jan is prijs voor zijn klanten minder van belang, vooral de kwaliteit en service tellen. Dat geldt niet alleen voor de producten die ze hier aankopen, ze zoeken overal het topsegment. De prijs maakt zeker wel uit, maar die is correct ten opzichte van wat er tegenover staat." Grappe de Raisins werkt niet met aanbiedingen. "Alles draait hier om het product, die heeft een waarde. Daarnaast bieden we service en dat creëert een meerwaarde in de prijs. Onze klanten zijn veeleisend en daar gaan we 100% op in."

Het concept werkt in Knokke, maar hij ziet ook de tendens dat kleinhandelaren het alsmaar moeilijker hebben. "Wij werken ook niet makkelijker dan tien jaar geleden. Je moet meer inspanningen leveren voor hetzelfde resultaat. Het is een boeiend vak, maar je moet alles inzetten. In het algemeen ziet het er voor de kleinhandel in voeding niet heel rooskleurig uit. De enige mogelijkheid om te overleven is jezelf specialiseren: de niches opzoeken."



Toekomst
Voor de komende tijd ziet hij nog toekomst in het concept van Grappe. "We kunnen niet zien wat er gebeurt, maar het is zeker levensvatbaar. Als we zeker wisten dat we opvolging hadden in de zaak, zouden we de wensen van de moderne consument nog meer tegemoet komen. Niet op productgebied, want dat doen we al, maar door bijvoorbeeld te communiceren via nieuwe media. De modernere koopervaring volgen we zeker, maar het is niet onze eerste focus."

Voor meer informatie:
Jan Hannon
Grappe de Raisins bvba
Emile Verhaerenlaan 20-22
8300 Knokke-Heist (België)
T: +32 (0)50 63 17 17
F: +32 (0)50 63 17 18
info@grappederaisins.be
www.grappederaisins.be