Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groot en Slot op reis met een uienstudieclub

Vorige week heeft De Groot en Slot een driedaagse studiereis georganiseerd in samenwerking met een Uienstudieclub uit Flevoland. De reis ging naar Noord-Frankrijk, net onder Parijs.



Donderdagmiddag 10 juli vertrok het gezelschap naar Ferrière voor een overnachting. De volgende ochtend stond een bedrijfsbezoek op het programma. Op een grote uienbedrijf worden 120 hectare uien en sjalotten verbouwd. De gastvrije eigenaar vertelde over de geschiedenis van het bedrijf. Tijdens de rondleiding door het bedrijf werd er gesproken over hun visie. Ze hebben in De Groot en Slot een goede partner gevonden voor de 120 hectare met bijna alleen rassen van Bejo/De Groot en Slot. Alle uien en sjalotten worden verwerkt en verpakt op dit bedrijf. Na het bedrijfsbezoek zijn diverse velden in de omgeving bezocht. De velden met uienrassen Hyskin en Hytech stonden er prachtig bij. De telers waren vooral onder de indruk van de mooie uien en vroegen zich vooral af hoe deze mooie uien tussen zoveel stenen goed konden groeien.



Na de middag zijn we op een ander bedrijf ontvangen. Dit bedrijf werkt al jaren samen met Bejo/De Groot en Slot. Dit is grotendeels voor de vermeerdering van commercieel zaad. Het bedrijf heeft een omvang van ongeveer 80 hectare. Bij de vermeerdering van zaad is het belangrijk dat de productievelden ver uit elkaar liggen om de zuiverheid van de rassen te waarborgen. Alles wat bij dit bedrijf gebeurt, is efficiënt en schoon met zuiverheid als hoogste prioriteit.

De volgende ochtend moest iedereen vroeg op voor een bezoek aan Rungis. Dit is de grootste versmarkt op het gebied van groente en fruit. Een zeer indrukwekkende ervaring voor iedereen. Na het ontbijt was het tijd om terug naar huis te gaan.

De leden van de uienstudieclub kunnen terug kijken op een nuttige reis met veel leerzame momenten.

Bron: De Groot & Slot
Publicatiedatum: