Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gabriel Berard, Bretonskiy Koupets:

"Handel tussen Europa en Rusland gaat gewoon door"

Tholen - De situatie in Rusland is gespannen na de vliegtuigramp in Oekraïne. "Deze tragische gebeurtenis was een schok", zegt Gabriel Berard, eigenaar van Bretonskiy Koupets. Hij is vertegenwoordiger in Rusland voor Europese AGF-exporteurs en woont in Moskou sinds 2004. "Russische AGF-importeurs hebben niets met politiek te maken, ze zijn ook geschokt na de ramp in Oekraïne. Velen hebben hun medeleven geuit. Als het gaat om de AGF-sector ziet hij geen impact van de politieke situatie op dit moment. "De AGF-handel in Rusland wil zaken blijven doen met Europa. Ik kreeg deze week, zoals gebruikelijk, gewoon de opdracht om te laden in Europa, inclusief orders om te laden in Holland."

Volgens de Russische statistieken was 26,3% van de door Rusland geïmporteerde AGF in 2013 afkomstig uit Europa. "Als onze regeringen de AGF-handel om politieke redenen zouden beperken zou het niet goed zijn, voor niemand. Ik denk niet dat Europa als geheel zou besluiten om te stoppen met de AGF-export naar Rusland. Natuurlijk is iedereen op dit moment diep getroffen door de vliegramp, maar ik vewacht dat Nederland en de rest van Europa de kwestie op een heel andere manier zouden aanpakken. Op economisch vlak is het onderhouden van een goede samenwerking tussen Europese en Russische handelsmaatschappijen namelijk zeer belangrijk om de stabiliteit en het vertrouwen tussen de landen herstellen."

Voor meer informatie:
Gabriel Berard
SAS Bretonskiy Koupets
Parc d'Innovation Bretagne Sud
Place Albert Einstein - CP 125
56038 Vannes - Frankrijk
Skype ID: gabrielberard
gabrielberard@gmail.com