Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uiensector maakt zich nog niet druk over eventueel verlies van Rusland als afzetmarkt

De uiensector maakt zich geen grote zorgen over de Russische boycot van landbouwproducten uit de Europese Unie. Dat bleek op 28 augustus tijdens de landelijke Uiendag op proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat. De afname van uien door Rusland loopt van jaar tot jaar behoorlijk uiteen. In 2013 importeerden Russische bedrijven veel Nederlandse uien, maar in 2012 vrijwel geen. Bovendien is de ui een bewaarproduct. In een goed geconditioneerde bewaarcel blijven uien wel 9 maanden goed. Dat geeft exporteurs de gelegenheid nieuwe afzetkanalen te zoeken. De uienexport naar Rusland zou ook pas in het begin van 2015 weer op gang komen.

"Er wordt onrust gezaaid door de vakpers die naar aanleiding van de boycot allerlei negatieve verhalen schrijft. Die verhalen worden gelezen in het buitenland en daardoor krijgen telers nu minder geld voor hun uien", zegt directeur Jacob Wiskerke van Wiskerke Onions in Kruiningen. "De realiteit is dat Nederland dit jaar een recordexport beleeft, omdat we kwaliteit leveren voor de laagste prijs. Binnenkort komen cijfers daarover naar buiten. We zijn echt niet pessimistisch."

Bron: PZC
Publicatiedatum: