Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Romke van Velden: "Keuze aan klant van eco-versie tot films"

Sorma Group introduceert varianten op Sormabag tijdens Macfrut

Tholen - Eerder dit jaar tijdens de Fruit Logistica introduceerde de Sorma Group de Sormabag. Onderscheidend aan deze verpakking met handvat is dat deze Sormabag grondstoffen bespaart, volledig uit polypropyleen bestaat en daarmee volledig recyclebaar is. Dit om te reageren op de urgente, directe vraag om productiekosten en milieubelasting te besparen.

Tijdens de Macfrut in het Italiaanse Cesena werden enkele alternatieve verpakkingen voor dezelfde machine gepresenteerd. "De Sormabag blijft de hoofdverpakking, maar we kunnen met deze machine ook alternatieve verpakkingen maken. Zo kunnen we meer communicatiemogelijkheden op de verpakking bieden met één of twee films die geschikt zijn om meer gewicht te verpakken. Maar we kunnen ook een eco-versie aanbieden, die de band er afsnijdt. Dat is de goedkoopste optie, maar dit biedt ook weer minder ruimte voor communicatie", legde Romke van Velden van Sorma Benelux uit.


Romke toont de verschillende verpakkingsmogelijkheden

De meeste supermarkten in Nederland bieden hun citrus aan in de bekende netclip-verpakking: een gekleurd netje met een klein informatielabel en een metalen sluiting. "Het is een relatief goedkope verpakking, maar biedt weinig ruimte voor informatie of consumentenbeleving. Bovendien is hij niet volledig recyclebaar", legt Romke uit. "Ondanks haar lichtheid is de Sormabag erg robuust. De verpakking is totaal transparant en de mazen in het net, samen met het slanke handvat - loopt over de totale lengte van de verpakking, zonder materiaalverlies - maakt het dat elk afzonderlijk product goed zichtbaar is en zorgt voor betere ademhaling, wat weer positief invloed heeft op de houdbaarheid."

De machine van Sorma loopt continue door en werkt daarmee arbeidsbesparend. Prijstechnisch zitten deze verpakkingen tussen de clipper en de girsac-verpakking, die we ook kunnen leveren. Maar de eco-versie van de Sormabag komt heel dicht bij de clipper", vertelt Romke. "De Sormabag is goed ontvangen in de markt. Momenteel draaien er verschillende klanten met uien en verschillende citrusproducten met deze nieuwe verpakking."

Op de Macfrut vond de eerste introductie van de alternatieve verpakkingen plaats, maar ook komende maand tijdens de Fruit Attraction in Madrid is de Sorma Group als exposant aanwezig om de machine en haar nieuwe verpakkingen te presenteren.

Voor meer informatie:
Sorma Benelux (Freshpack Handling Systems)
Buijs Ballotstraat 17a
Postbus 15
2690 AA 's-Gravenzande Nederland
info@sormabenelux.com
www.sormabenelux.com