Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe uienrassen Firmo en Paradiso bij Hazera

Tholen - Tijdens de open dagen bij Hazera was niet alleen aandacht voor de bouw van het nieuwe crucificeren onderzoekscentrum, maar ook voor de nieuwe uienrassen. Frank Druyff vertelt over de introducties in de lange bewaring.


Bekijk ook de nieuwe Hazera-website www.uienzaden.nl.



Santero



Naast aandacht voor de nieuwe rassen natuurlijk elk jaar ook weer een mooi plekje voor Santero. Het eerste meeldauwresistente ras in de uiensector zorgde bij de introductie voor behoorlijk wat opschudding. En terecht, vindt Druyff. "De eigenschap kwam uit een gewas dat niet eens op een ui lijkt. Het inkruisen van zo'n eigenschap, kost wel twintig jaar." Met name in de bioteelt is het ras populair.

Firmo



Een van de nieuwigheden van Hazera is Firmo. Het uniforme ras Firmo heeft een opvallend hoge opbrengst. Firmo is iets later dan Centro en iets vroeger dan Dormo. Het sterke ras is geschikt voor de lange bewaring en dat betekent ook een goede huid, schottolerantie en spruitrust.

Paradiso



Ook Paradiso is geschikt voor de lange bewaring. Het ras is iets grover en speelt daarmee in op de Britse markt. Het ras is geschikt voor het middenvroege segment en de ronde uien hebben een fijne nek en een goede huidvastheid. In combinatie met de spruitrust en de hardheid zeker geschikt voor de zeer lange bewaring.

Bekijk ook de nieuwe Hazera-website www.uienzaden.nl.


Voor meer informatie:
Hazera
4920 AA Made, Postbus 28
Telefoon: +31 (0)162690900
E-mail: info@hazera.nl 
www.hazera.nl