Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Comité van toezicht monitort uienprijzen

Door de structurele daling van de uienprijzen heeft de Indiase overheid een comité van toezicht ingesteld om de problematiek te monitoren. De prijzen bereikte afgelopen dinsdag een dieptepunt: tussen de 1,30 en 3,90 euro per 100 kg uien. Dit leidde tot een golf van paniek onder de Indiase telers. Een massaal protest was het gevolg. De telers beschuldigen de tussenpersonen voor de lage prijzen.

De tussenpersonen of 'agents' geven de telers geen kans om hun oogst te kwalificeren, maar stellen op een haastige manier vast wat de prijs is om het vervolgens zo snel mogelijk te verkopen. De telers worden hierbij gedwongen om hun uien voor een lage prijs te verhandelen. 

Het comité van toezicht, bestaande uit CPI, wijkagenten, secretaris van de APMC en andere leden, moet hier verandering in brengen. Zij zullen dan op de werf aanwezig zijn om de aanbesteding te volgen en ervoor te zorgen dat de de telers de juiste prijzen krijgen voor hun oogst. Indien het comité van oordeel is dat tussenpersonen de telers bedriegen, zullen er maatregelen worden genomen (intrekken van licenties). Daarnaast is er een klachtencommissie opgericht bij de APMC waar de telers terecht kunnen met eventuele problemen.
Publicatiedatum: