Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antarctica2 trekker expeditie op ‘weg’ naar Zuidpool

Na drie jaar voorbereiding gaat de Antarctica2 trekker expeditie richting de Zuidpool nu echt van start. 'Tractormeisje' Manon Ossevoort is met haar Massey Ferguson per schip aangekomen op het ijslandschap van Antarctica. Nu rest haar en haar team 5.000 kilometers naar de Zuidpool én terug.

Voor Manon Ossevoort (38) is de start op het verre Antarctica een droom die uitkomt. Het was haar lang gekoesterde wens om op een tractor de Zuidpool ofwel 'het einde van de wereld' te bereiken. Ossevoort legde al eerder op een tractor de 38.000 km af van Nederland naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Nu volgt de laatste etappe. "Deze trip leek lang onmogelijk, maar nu valt alles op z'n plaats. Vooral ben ik Massey Ferguson en alle samenwerkende partijen dankbaar. Ik ben zo blij als een kind op kerstochtend, vol spanning op dat wat komen gaat."



Once-in-a-lifetime ervaring
Manon krijgt ondersteuning van medewerkers van Massey Ferguson en de Nederlandse importeur MechaTrac. "Als partner en leverancier van deze 110 pk MF 5610 zijn wij blij dat het team eindelijk kan vertrekken op deze once-in-a-lifetime uitdaging", aldus Christiaan van Lonkhuyzen van de Nederlandse MF-importeur MechaTrac. "Het is een gedurfde missie waarin zowel kracht, uithoudingsvermogen en teamwork gebundeld is. Onze MF 5610 is klaar om deze extreme elementen aan te kunnen." Daarmee zou het team de expeditie van ontdekkingsreiziger Sir Edmund Hillary evenaren, die in 1958 ook een expeditie met MF-tractoren naar de Zuidpool ondernam.



Tot 50 °C onder nul
Het team bestaat naast Manon en haar tractor uit zeven medewerkers van Massey Ferguson. Deze personen rijden in twee volgauto's achter haar aan en bieden ondersteuning. De omstandigheden van het kale uitgestrekte ijslandschap met hoogtes tot 3400 meter zijn extreem. Het expeditieteam zal temperaturen ervaren tot min 50 graden Celsius. Afhankelijk van de berijdbaarheid en sneeuwstormen verwacht de expeditie begin december de geografische Zuidpool te bereiken. Vervolgens verwachten we het team medio januari weer terug op het Novo Base basisstation.



Speciaal geprepareerd
De Massey Ferguson is speciaal geprepareerd door de fabriek in Frankrijk. Een aantal aanpassingen zijn gedaan om te kunnen omgaan met de extreme temperaturen, terrein en de hoogte. Specifieke aanpassingen zijn gedaan om de cabine, elektra, luchtinlaat en filtratie op bevriezing te weerstaan. De trekker zal draaien op Jet A1 brandstof, die een veel lager vriespunt dan gewone trekker diesel heeft.

De expeditie is via video-blogs en dagelijkse updates en live-streaming via de expeditiewebsite te volgen.
Publicatiedatum: