Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Twee Manter-wegers

Spaanse kleinverpakker Soriano wil groeien met uien en knoflook

Met hulp van moderne automatiseringstechnieken van Manter wil de Spaanse klein-verpakker Soriano uit Chinchilla de Monte-Aragon de komende vijf jaar 5 tot 10 procent groeien in omzet aan verpakte uien en knoflook. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met Manter Iberica S.L.Soriano is gevestigd in het Spaanse Chinchilla de Monte-Aragon dat in de streek
Albacete ligt. Met in totaal dertig personeelsleden verpakt het bedrijf jaarlijks een
14.000 ton uien en knoflook uit de regio. Soriano levert de verpakte producten onder eigen merk aan lokale markten in Barcelona, Valencia, Alicante, Albacete en Murcia. Daarnaast levert Soriano ook aan kleine winkels in de steden en aan groot-handelaren. Verder verpakt de onderneming aardappelen en uien voor andere bedrijven. Dit gebeurt onder het label van de opdrachtgever. Voor Manter-machines is omschakeling van verpakking en product geen probleem.

De twee moderne Manter-wegers die sinds 2013 in de hal van Soriano draaien
kunnen dit werk gemakkelijk aan. "We hebben voor Manter gekozen, omdat we voor
zekerheid kiezen", laat Soriano weten. "We hebben namelijk al sinds 2004 ervaring met machines van Manter. Via een lokale dealer kochten we in dat jaar een SAB. Deze half-automatische verpakker voor net-, jute- en papieren zakken heeft tot vandaag zonder noemenswaardige problemen gewerkt. Er waren alleen een paar haperingen, die we zelf eenvoudig konden oplossen. In 2013 waren we toe aan nieuwe wegers en was de keuze voor Manter snel gemaakt. In juni kochten we al een M10 XL, die in november werd opgevolgd door nog een M10 XL."

Snel en flexibel
De investering in snelle, nauwkeurige en bedrijfszekere wegers is volgens Soriano
noodzakelijk omdat de klanten snelle levering eisen. "We moeten extreem snel en flexibel zijn, omdat onze klanten na het plaatsen van de order snel hun producten in huis willen hebben. Met de Manter-wegers gaat dit heel goed. Door de hoge nauwkeurigheid van de wegers krijgen we nooit de klacht dat we te weinig product leveren. Te veel komt evenmin voor, waarmee we een economisch goede investering hebben gedaan", laat Soriano tevreden weten. Het gebied waar Soriano
is gevestigd is uitermate geschikt voor de teelt van uien en knoflook. "De kwaliteit
die de telers leveren is zeer hoog. We hebben korte aanvoerlijnen van de vele telers
naar onze vestiging. Daarnaast zijn we vlak bij een snelweg gevestigd. Daardoor kunnen we in het hele mediterrane gebied de diverse aan- en afvoerlocaties snel bereiken", legt Soriano de unieke vestigingsplaats van zijn bedrijf uit.

Groeien in omzet
Soriano ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. "We willen de komende vijf jaar 5 tot 10 procent groeien in omzet. We zoeken continu naar nieuwe rassen, waarmee we onze klanten nog beter kunnen beleveren. We groeien vooral door mond-tot-mondreclame. Dat komt omdat we de wensen van onze klanten gewoon allemaal invullen. Dat kunnen we ook, dankzij de machines van Manter. Die zijn sterk, zeer betrouwbaar, simpel en overzichtelijk gebouwd. Daar komt nog een uitstekende service bij, zodat we ook kleine opstartproblemen snel hebben kunnen oplossen. In de 18 maanden dat we nu met de machines werken, hebben we nog geen monteur nodig gehad. Ik ben ervan overtuigd dat we over 5 jaar voor 80 procent geautomatiseerd werken. Daar gaat Manter ons zeker bij helpen", weet Soriano.

Bron: Manter Balance

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018